Home > Van Hôtel du Centre tot Café Central in Westende: 80 jaar oase van gezelligheid

Van Hôtel du Centre tot Café Central in Westende: 80 jaar oase van gezelligheid

Geschreven op 18 mei 2024 om 08:40 door Mario De Wilde

In Westende-Bad is al heel wat geschiedenis geschreven en is intussen een van de meest aantrekkelijke en gezelligste badplaatsen aan onze mooie kust geworden. Een stevig stukje historie werd evenwel geschreven door Hotel du Centre (later Cafe du Centre), intussen omgebouwd tot Café Central in de Meeuwenlaan 23. Vandaag viert men er liefst een dubbel feest: de 80-ste verjaardag van de Centre en de 10de verjaardag voor Café Central.

Het echtpaar Stefaan en Lucie Tack-Maene nam Hotel du Centre in handen in 1944 en bleven er 30 jaar de plak zwaaien. Dochter Micheline nam het roer in 1974 over. Zij kwijt zich met klasse over haar “Centre”. Het noodlot slaat evenwel in 1979 toe en een uitslaande brand legt dit juweeltje in de as. Verbeten en vol moed werkt Micheline aan de heropstart en opent in 1980 opnieuw de deuren. Met succes en nog eens veertien jaar later wordt het 50-jarig bestaan van café Centre vol luister gevierd. Dochter Mireille stond intussen aan haar zijde en werkte zich op in de zaak. De zaak kwam nadien voor een kleine periode in handen buiten de familie.

10 jaar Café Central

In mei 2014 kwam Café Centre met Mireille, dochter van Micheline, opnieuw in handen van de familie Tack. Mireille, doorgewinterd binnen de horeca, steekt de zaak helemaal in het nieuw en doopte de cafe Centre om tot café Central. Het Parijs getinte interieur zorgt voor op en top gezelligheid, kopje koffie, glaasje wijn, biertje, aperitief of hapje binnen handbereik. Met de komst van Mireille keert de Centre nu als Central terug naar de roots van haar ouders en voorouders. “Inderdaad, mijn ouders en grootouders stonden steeds klaar om de klanten niet het beste, maar het allerbeste aan te bieden. Een knabbel en babbel zijn hier nooit weg. De klant verplaatst zich immers om hier bij ons wat rust en gezelligheid te vinden. We vullen die graag voor hen in. Het sociaal contact in “De Central” is dan ook van primordiaal belang”, stelt Mireille met brede glimlach. Juist: Café Central, uw oase van ontspannende gezelligheid.
Vandaag viert met er het 80-jarig bestaan én de 10de verjaardag van Café Central. Een monument binnen de Westendse horeca, een op en top zaak die onder de deskundige leiding van Mireille borg staat voor gezelligheid, sfeer en vooral kwaliteitsvolle vlotte bediening. (Georges Keters)

Café CENTRAL
Mireille Viaene
Meeuwenlaan 23
8434 Westende
059 44 26 44
centralwestende@telenet.be
Gesloten op maandag en dinsdag.
Tijdens de vakanties enkel gesloten op dinsdag.

Foto: Mireille Viaene, al tien jaar draaischijf van café Central met knipoog naar Parijs.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.