Home > Vakantiekamp Krokus Actief in Diksmuide verwelkomt 148 kinderen tijdens 25ste editie

Vakantiekamp Krokus Actief in Diksmuide verwelkomt 148 kinderen tijdens 25ste editie

Geschreven op 16 februari 2024 om 07:02 door Mario De Wilde

Maar liefst 148 kinderen genoten afgelopen week van het vakantiekamp Krokus Actief in Diksmuide. Tijdens deze 25ste editie bundelden de stedelijke vrijetijdsdiensten opnieuw de krachten om kleuters, lagereschoolkinderen en leerlingen van het eerste en tweede middelbaar een onvergetelijke krokusvakantie te bezorgen. Vijfentwintig jaar geleden werd de eerste editie van Krokus Actief georganiseerd. Het vakantiekamp – toen nog onder de noemer ‘Krokusproject’ – was in die beginjaren een samenwerking tussen de sport- en jeugddienst. Vanaf 2000 werden ook de bibliotheek en cultuurdienst betrokken, en veranderde de naam naar het huidige ‘Krokus Actief’. Tijdens het kamp krijgen kinderen steevast een gevarieerd aanbod van sport, spel, workshops, uitstappen, etc. voorgeschoteld.

25 jaar krokusplezier

Sinds de start in 1999 werd het kamp elk jaar georganiseerd, met uitzondering van 2020, toen corona roet in het eten gooide. Het jaar nadien boksten de vrijetijdsdiensten een coronaproof versie in elkaar. Voor die eerste edities schreven zich telkens een 40-tal jonge deelnemers in, toen nog uitsluitend lagereschoolkinderen. Ondertussen zijn ook kleuters welkom op Krokus Actief en bleef het deelnemersaantal gestaag groeien. Het kamp is uitgegroeid tot een vaste waarde voor heel wat kinderen uit Diksmuide en omgeving.

Van actief naar hyperactief

Sinds 2018 wordt er een vervolg gebreid aan Krokus Actief met Krokus Hyperactief. Dit kamp kwam er op vraag van ouders en kinderen die ook na het 6de leerjaar wilden blijven komen. Leerlingen van het 1ste tot 4de leerjaar zijn sindsdien welkom op Krokus Actief, en worden onderverdeeld in een groep 1ste-2de leerjaar en een groep 3de-4de leerjaar. Tieners van het 5de leerjaar tot 2de middelbaar vinden hun gading op Krokus Hyperactief. In totaal schreven zich dit jaar 148 kinderen in voor het krokuskamp, waarvan 34 kleuters, 44 kinderen uit het 1ste en 2de leerjaar, 26 leerlingen van het 3de en 4de leerjaar, en 44 tieners uit het 5de leerjaar tot en met 2de secundair.

Op de foto herken je schepen van Sport en Jeugd Marc De Keyrel, enkele medewerkers die het krokuskamp hielpen realiseren en alle jonge deelnemers.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.