Home > Vaderdagtip: hippe koffiekopjes van de Illy art collectie van Lee Ufan

Vaderdagtip: hippe koffiekopjes van de Illy art collectie van Lee Ufan

Geschreven op 26 mei 2024 om 07:29 door Mario De Wilde

Vaderdag komt er in ons land op zondag 9 juni aan. In Nederland wordt dat een week later gevierd op de derde zondag in juni. In de regio Antwerpen zijn de papa’s huisvaders, opa’s en stiefpapa’s in maart aan het feest. Wanneer het ook is, op deze speciale dag worden vaders, het vaderschap en alle daar bijhorende taken, plichten en invloeden van vaders gevierd. En daar hoort dus ook een leuk cadeau bij. Wij brengen elke dag een nuttig, hip en dankbaar vaderdaggeschenk in de picture. Vandaag is dat iets van illycaffé.

illycaffè, het koffiemerk dat wereldwijd bekend staat om zijn duurzame kwaliteit en om de nauwe banden die het heeft opgebouwd met de wereld van de hedendaagse kunst, zet zijn samenwerking voort met Frieze London, waarvan het de officiële wereldwijde koffiepartner is. De twintigste editie van een van de meest toonaangevende internationale beurzen voor hedendaagse kunst zal opnieuw dienen als het prestigieuze decor voor de wereldpremière van de illy Art Collection van dit najaar, dit jaar gesigneerd door Lee Ufan. Er zijn twee kopjes verkrijgbaar: een kleinere voor espresso en een grotere voor cappuccino.

Door middel van zijn kenmerkende essentiële lijnen gebruikt de in Korea geboren kunstenaar de iconische kopjes die van een alledaags voorwerp een blanco canvas hebben gemaakt waarop in de loop der jaren het werk van bekende internationale kunstenaars te zien was, om uitdrukking te geven aan zijn idee van de ontmoeting, dat moment in tijd en ruimte waarop het penseel het canvas ontmoet. Zijn illy Art Collection bekers zijn versierd met een enkele, intense penseelstreek, om de nodige ruimte te creëren voor een dialoog tussen de verschillende elementen en een band te creëren tussen het witte porselein en het schilderij.

Het creatieve motief van Lee Ufan duikt opnieuw op in de illycaffé lounge op Frieze London, een ruimte waarin de schoonheid van kunst en het goede van de unieke illy melange – gemaakt met een selectie van de beste 1% Arabica bonen ter wereld – samenkomen voor een ervaring die ethiek, smaak, wetenschap en creativiteit combineert. De lounge is des te mooier omdat er Lee Ufan’s 2022 kunstwerken “Untitled (II)” en “Un-titled (III)” worden tentoongesteld. Exposanten en bezoekers kunnen genieten van de unieke illy melange op zichzelf of als basis voor een onconventionele cocktail. Deze zullen verkrijgbaar zijn in de illy lounge, in de cafés van de beurs en bij de buitenexposities dankzij een Apecar die op het terras geparkeerd staat.

“We zijn blij dat we onze samenwerking met Frieze London, een belangrijk evenement op de kalender voor de internationale kunstmarkt, kunnen voortzetten. Opnieuw wilden we onze aanwezigheid op de beurs benadrukken door de nieuwe illy Art-collectie, ontworpen door Lee Ufan, in première te brengen. Deze collectie drukt ontmoetingen uit in al hun vormen en viert de nieuwe verbindingen die kunnen worden gemaakt, ook dankzij een kopje koffie”, aldus Cristina Scocchia, CEO van illycaffè.

De illy Art Collection Lee Ufan is vanaf oktober 2023 verkrijgbaar zijn in kits van 2 espressokopjes of 2 cappuccinokopjes via de illy e-shop, in geselecteerde internationale musea, in illy Caffè en illy Shop winkels, via retailkanalen en via indirecte e-commercekanalen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.