Home > Vaderdagtip: een waanzinnig lekkere Roku Gin Sakura Bloom Edition

Vaderdagtip: een waanzinnig lekkere Roku Gin Sakura Bloom Edition

Geschreven op 8 juni 2024 om 07:23 door Mario De Wilde

Vaderdag komt er morgen aan want zondag 9 juni staat morgen op de kalender. In Nederland wordt dat een week later gevierd op de derde zondag in juni. In de regio Antwerpen zijn de papa’s huisvaders, opa’s en stiefpapa’s in maart aan het feest. Wanneer het ook is, op deze speciale dag worden vaders, het vaderschap en alle daar bijhorende taken, plichten en invloeden van vaders gevierd. En daar hoort dus ook een leuk cadeau bij. Wij brengen elke dag een nuttig, hip en dankbaar vaderdaggeschenk in de picture en waarom je papa met heel veel goede smaak niet eens trakteren op een waanzinnig lekkere Roku Gin Sakura Bloom Edition. En of die er plezier aan zal hebben. Zeker weten….

Roku Gin Sakura Bloom Edition is de eerste limited edition van Roku Gin, gelanceerd als onderdeel van The Festival Collection die ginliefhebbers uitnodigt om het beste van elk seizoen te ervaren. Deze speciale editie eert de Sakurabloesem, die elk voorjaar Japan in een roze gloed hult en het hoogtepunt van de lente markeert. Gemaakt met vers geplukte Sakurabloesems op hun piek van versheid, is de Roku Sakura Bloom Edition geïnspireerd door Hanami, het bekende Japanse lentefestival waar mensen samenkomen in parken om te genieten van het levendige maar korte seizoen van de Sakurabloesem. Het gebruik van Sakura geeft de gin een elegante, bloemige smaak met een vleugje ziltheid, terwijl het ontwerp van de limited edition fles de geest van het festival tot leven brengt.

Om de essentie van de Japanse kersenbloesems vast te leggen, worden de bloemblaadjes apart gedistilleerd van de bladeren en vervolgens harmonieus samengevoegd. Dit resulteert in een heldere en uitnodigende geur van kersenbloesem die de frisheid oproept van een Japanse tuin in de lente. Op het gehemelte biedt Roku Sakura zachte en subtiel zoete tonen met een vleugje ziltheid, in balans gebracht met de zoetheid van kersenbloesem, gevolgd door een aanhoudende afdronk.

Het label van de Roku Sakura Bloom Edition is ontworpen door de bekende Japanse washi-kunstenares Eriko Horiki. Horiki’s washi-papieren etiket, traditioneel handgemaakt van lokale vezels, is voorzien van hints van roze en metallic tinten die de vallende bloemblaadjes van de Sakurabloesem nabootsen. Roku Gin Sakura Bloom Edition wordt het best gedronken in de traditionele mix met tonic, gegarneerd met een kers.

ROKU SAKURA GIN & TONIC

50 ml Roku Sakura Bloom Edition
150 ml tonic
kers als garnering

Glas: highball
Opbouw: vul een glas met ijsblokjes, voeg de ingrediënten toe en werk af met een kers

ROKU HANAMI FIZZ

50 ml Roku Sakura Bloom Edition
150 ml limonade
frambozen
verse gember
kersenbloesem als garnituur

Glas: Collins
Opbouw: muddle de verse ingrediënten met de gin, voeg ijsblokjes toe en vul aan met de limonade

SAKURA APERITIF

25 ml Roku Sakura Bloom Edition
50 ml veenbessensap
15 ml Aperol
kersenbloesem als garnituur

Glas: wijnglas
Opbouw: doe ijs in het glas en voeg de ingrediënten toe

ROKU SAKURA SODA

50 ml Roku Sakura Bloom Edition
150 ml spuitwater
geplette kers
een snuifje zout
kersen ter garnering

Glass: rocks
Opbouw: vul het glas met ijsblokjes, voeg alle ingrediënten toe en werk af met enkele kersen

The House of Suntory, eigenaar van Roku Gin, creëerde Roku als eerbetoon aan het Japanse principe van shun, een viering van de natuur op het hoogtepunt van zijn seizoensgebonden perfectie. Roku Gin wordt gebotteld in een zeshoekige fles, verwijzend naar de zes botanicals die worden gebruikt tijdens het productieproces van de gin. Alle info op deze link

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.