Home > Vaderdagtip: Een geweldige fles boordevol liefde & smaak van Don Papa Rum

Vaderdagtip: Een geweldige fles boordevol liefde & smaak van Don Papa Rum

Geschreven op 7 juni 2024 om 07:02 door Mario De Wilde

Vaderdag komt er over twee dagen aan want zondag 9 juni nadert snel. In Nederland wordt dat een week later gevierd op de derde zondag in juni. In de regio Antwerpen zijn de papa’s huisvaders, opa’s en stiefpapa’s in maart aan het feest. Wanneer het ook is, op deze speciale dag worden vaders, het vaderschap en alle daar bijhorende taken, plichten en invloeden van vaders gevierd. En daar hoort dus ook een leuk cadeau bij. Wij brengen elke dag een nuttig, hip en dankbaar vaderdaggeschenk in de picture en waarom je papa met heel veel goede smaak niet eens trakteren op een heerlijke fles Don Papa Rum. En of die er plezier aan zal hebben. Zeker weten….

Het merk heeft een rijke historie die teruggaat tot de laatste jaren van de 19e eeuw. In deze periode was het Filipijnse eiland Negros, dat ontzettend rijk is aan suikerriet, overgenomen door Spanjaarden. Onder leiding van een lokale held, Papa Isio, lukte het de eilandbewoners om de Spanjaarden weg te jagen en verkreeg het eiland zijn onafhankelijkheid terug. Papa Isio is een inspiratiebron geweest voor het uiteindelijk creëren van de rum die de harten van velen heeft veroverd.

Het eiland Negros biedt producenten, door de klimatologische omstandigheden en de grote aanwezigheid van suikerriet, alle mogelijkheden een fantastisch distillaat te vervaardigen. In de Filipijnen is men gek op rum; het land staat in de top wanneer gekeken wordt naar waar deze dranksoort het meest geconsumeerd wordt. De binnenlandse markt is met name rijk aan relatief goedkope expressies, voornamelijk gericht op het maken van mixdrankjes. Met Don Papa heeft het land er een merk bij dat zich juist focust op het puur drinken van de drank. De kwaliteit hiervan is zowel in het binnen- als buitenland opgemerkt; Don Papa rum heeft fans over de gehele wereld. Fan van rum van Don Papa of altijd al een échte ‘sipping rum’ willen proberen? Als liefhebber van deze dranksoort doe je er goed aan kennis te maken met het vakmanschap uit de Filipijnen. Door de rijke en intense smaken van de rum is het aan te raden hier puur (of met ijs) van te genieten. Een uitstekend voorbeeld van het vakmanschap van deze distilleerderij is deze stijlvolle fles met wonderbaarlijke inhoud. En of je papa zal glunderen….

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.