Home > Vaccinatiecentrum Bredene sluit tussen kerst en nieuwjaar, maar blijft open tijdens horecabeurs

Vaccinatiecentrum Bredene sluit tussen kerst en nieuwjaar, maar blijft open tijdens horecabeurs

Geschreven op 18 december 2021 om 10:38 door Mario De Wilde

Net als heel wat andere vaccinatiecentra gunt Bredene de vrijwilligers en personeelsleden van het Bredense vaccinatiecentrum tussen kerst en nieuwjaar rust. Dat betekent dat het vaccinatiecentrum in Bredene niet zal geopend zijn van 27 tot en met 31 december. Het bericht dat het vaccinatiecentrum ook tijdens de Horecabeurs (in februari) de deuren zou sluiten is trouwens niet correct. In het vaccinatiecentrum van Bredene zal vanaf 4 januari intensief gevaccineerd worden zodat, volgens de vooropgestelde planning, alle vaccins tegen uiterlijk eind januari zullen geplaatst zijn. Zo’n 12.000 inwoners uit Bredene en De Haan moeten nog een boosterprik krijgen. Volgens de prognose moet de vaccinatie van de boosterprik volledig afgewerkt zijn eind januari.

Mocht dit echter nodig zijn, dan zal het vaccinatiecentrum ook tijdens de Horecabeurs in februari geopend blijven. Bredene is in dat kader trouwens, samen met de eerstelijnszone, vragende partij om de vaccinatie voor kinderen in de scholen te laten plaatsvinden. Hierdoor zouden kinderen niet in MEC Staf Versluys moeten langskomen om zich te laten vaccineren en kan het centrum eerder de deuren sluiten. Maar daarover is niet geen definitieve beslissing gevallen.
Het vaccinatiecentrum voor Bredene en De Haan is gehuisvest in het MEC Staf Versluys in Bredene. Ondertussen vinden in het cultureel centrum opnieuw voorstellingen plaats. Omdat het vaccinatiecentrum in oktober is verhuisd naar de bovenverdieping, kunnen de vaccinaties gewoon blijven doorgaan.
Foto © gemeente Bredene

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.