Home > UNIZO West-Vlaanderen wil de politiek dichter bij de ondernemers brengen

UNIZO West-Vlaanderen wil de politiek dichter bij de ondernemers brengen

Geschreven op 10 november 2022 om 14:20 door Mario De Wilde

Gisteren waren enkele West-Vlaamse ondernemers de persoonlijke gast van enkele West-Vlaamse Europarlementariërs. Na een bezoek van de parlementair aan de ondernemer in oktober, was het gisteren de beurt aan de ondernemer om binnen te kijken in de habitat van de parlementair. Jelle Vandenbulcke (Chocolatier Vandenbulcke) was de persoonlijke gast van Geert Bourgeois en Dries Lietaert (bakkerij BAKK) was de persoonlijke gast van Tom Vandenkendelaere. “Het is belangrijk dat de politiek dicht bij ondernemers staat en luistert naar hen. Op die manier kunnen ze écht een doortastend beleid voeren. Op alle niveaus”, zegt Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder van UNIZO West-Vlaanderen.

Op 30 september kwam Geert Bourgeois op bezoek bij Jelle Vandenbulcke. Na een rondleiding in het bedrijf ging het vooral over de besognes van Jelle als ondernemer en van zijn onderneming. Energie en duurzaamheid, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, ruimtelijke ordening en zoveel meer werd besproken. Allemaal zaken die meneer Bourgeois ten harte nam en ongetwijfeld zal aankaarten binnen zijn fractie en het Europees halfrond. Op 21 oktober was er een tweede bezoek gepland. Toen kwam Tom Vandenkendelaere op bezoek bij Sofie en Dries van bakkerij BAKK. Om 3u30 ’s morgens was meneer Vandenkendelaere paraat om een volledige shift mee te maken. Tussen het bakken door wisten Sofie en Dries hun bezorgdheden uit te leggen. “Uiteraard zijn de hoge prijzen voor energie en grondstoffen voor ons een doorn in het oog. Maar ook positieve zaken vermelden we graag, denk maar aan digitalisering. Daar zetten wij echt heel hard op in. Ook alles wat te maken heeft met personeel (loonkost, flexistatuut, …) ligt ons zeer nauw aan het hart, maar kan vanuit het beleid nog werkbaarder gemaakt worden”, zegt Dries.

Gisteren werd dan de omgekeerde beweging gemaakt. Dries en Jelle gingen de sfeer even opsnuiven in het Europees halfrond. Zowel meneer Bourgeois als meneer Vandenkendelaere namen beide ondernemers mee voor én achter de schermen. Beide ondernemers kregen inzicht in hoe een dag bij hen eruit ziet en wat zij nu effectief doen met de bezorgdheden die werden aangehaald door de ondernemers. Vanaf 15 uur mochten ze dan een plenaire zitting bijwonen.

Met deze parlementaire stage wil UNIZO de politiek dichter brengen bij ondernemers. “Ondernemers kampen nu met heel wat uitdagingen. Ondernemers zijn echter geen klagers, ze doen altijd voort, maar op die manier biedt UNIZO wel een opportuniteit aan ondernemers om hun bezorgdheden kenbaar te maken aan de politieke wereld”, zegt Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder van UNIZO West-Vlaanderen. “Tijdens Dag van de Ondernemer op 18 november doen we ook heel wat bezoeken met Vlaamse en Federale parlementsleden uit West-Vlaanderen zodat ook zij vinger aan de pols kunnen houden bij de ondernemers”, besluit Vincent Kint.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.