Home > UNIZO West-Vlaanderen verkiest Deprez uit Kortemark tot West-Vlaams KMO van het Jaar

UNIZO West-Vlaanderen verkiest Deprez uit Kortemark tot West-Vlaams KMO van het Jaar

Geschreven op 14 oktober 2022 om 08:11 door Mario De Wilde

UNIZO West-Vlaanderen ging op zoek naar dé West-Vlaamse KMO van het Jaar. Uit de drie finalisten werd tijdens de verkiezingsshow in de Stadsschouwburg van Kortrijk op 13 oktober bekend gemaakt dat Deprez de winnaar is van de prestigieuze titel van KMO van het Jaar. “Een bekroning op hun werk”, zegt Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder van UNIZO West-Vlaanderen.

Na een grondige analyse en doorlichting van alle ingediende dossiers koos de jury drie finalisten. ACD (uit Roeselare), Umbrosa (ook uit Roeselare) en Deprez (uit Kortemark) mochten meedingen naar de titel. Na een bedrijfsbezoek bij de 3 finalisten, koos de jury uiteindelijk een winnaar. Verschillende criteria waaronder innovatie, (ambitie voor) internationaal ondernemen, personeelsbeleid, financieel beleid, energie & milieu, ondernemingszin, marketing & communicatie werden beoordeeld.

“Een zeer moeilijke opdracht”, zegt Vincent Kint. “Drie geweldige finalisten, er kon maar één winnaar zijn. Toch zijn de drie finalisten voor mij een geweldige overwinning. Een overwinning voor het West-Vlaams ondernemerslandschap. Laat me even duidelijk zijn: de keuze was absoluut niet makkelijk voor de jury, integendeel. Heel wat criteria werden bekeken en getoetst aan de drie fantastische ondernemersverhalen. Duurzaamheid, financiën, innovatie, groei, … Alle drie scoorden ze op verschillende topics zeer goed. Nog maar eens een bewijs dat het West-Vlaams ondernemerschap leeft, meer dan ooit!”

Een aantal goeie dossiers
Er werden een aantal goeie dossiers ingediend door verschillende, leuke bedrijven. “Kiezen is natuurlijk steeds een stukje verliezen”, zegt Vincent Kint. “De ganse jury stond wel achter de drie finalisten en ik ben ervan overtuigd dat we ook drie mooie finalisten hebben en een super winnaar die ook een echte UNIZO-ambassadeur kan zijn.” De jury bestond uit Mattias Dessein van Liantis, Emmanuel Damman van PMV, Caroline Delzongle van SBB, Georges Declerck van KBC, Chris Mullie van Barias (West-Vlaams en nationaal winnaar van vorig jaar), Isabel Lapeirre (voorzitter UNIZO Roeselare) en Vincent Kint (gedelegeerd bestuurder UNIZO West-Vlaanderen).

De volgende stap
Deprez stoot nu als winnaar in West-Vlaanderen door naar de nationale verkiezing. Vorig jaar trok West-Vlaanderen daar met Chris Mullie van Barias aan het langste zeel. Vanaf 19 november tot en met 27 november is er een publieksstemming die meetelt voor 15% van de score. Op 28 november moeten Jeroen en Johan Deprez dan een pitch doen voor de nationale jury. Op 6 december, tijdens het Topseminar in Antwerpen, wordt de nationale winnaar uiteindelijk bekend gemaakt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.