Home > Unieke kunstroute Àmare trapt in Damme de tweede editie af en al meteen veel volk

Unieke kunstroute Àmare trapt in Damme de tweede editie af en al meteen veel volk

Geschreven op 21 mei 2024 om 08:44 door Mario De Wilde

Àmare is een uniek cultureel concept dat na een eerste succesvolle editie in 2023 voor de tweede keer neerstrijkt in het prachtige Brugse Ommeland, met als decor het iconische landschap van de Damse Vaart. Dit schilderachtige panorama, met een van de meest majestueuze bomenrijen van het land, vormt opnieuw de ideale setting voor deze bijzondere kunstroute. Àmare staat in het teken van de liefde voor de streek, haar originele producten, de romantiek van het landschap en de verbinding van de Damse Vaart met de zee (à mare).

Het initiatief wordt geleid door ondernemer Luc Beke, eigenaar van de Global Estate Group en De Blauwe Zaal Site, waar ook het wijndomein Mérula en de boot De Lamme Goedzak gehuisvest zijn. Luc Beke, die zijn hart verloor aan de streek tussen Brugge en Damme, zag veel potentieel in de lokale gevestigde waarden en bundelde de krachten met Annelies Ysebaert. Ysebaert, eigenares van de gelijknamige kunstgalerij Gallery Ysebaert in Sint-Martens-Latem, treedt opnieuw op als curator van dit kunstproject en brengt 30 internationaal befaamde kunstenaars naar het Brugse Ommeland.

ÀMARE, met als startpunt De Blauwe zaal

De kunstroute begint op het domein van De Blauwe Zaal in de Blauwezaalhoek, Sint-Kruis. Hier vind je alle informatie over de kunstroute en een ruime, gratis parkeergelegenheid. Stap aan boord van de boot ‘De Lamme Goedzak’ en volg de uitgestippelde route langs de kunstwerken richting het centrum van Damme. Je ontdekt er de binnenexpositie in het stadhuis en gaat daarna via de prachtige wijnranken van wijndomein Mérula terug naar De Blauwe Zaal, waar je al enkele prominente kunstwerken ontdekt.

Damme is dit project bijzonder genegen. ‘Dit kunstproject zet ons landschap en onze stad in de kijker en sluit bijzonder mooi aan bij onze visie’, zegt burgemeester Joachim Coens. ‘We zetten in op onthaasting. We willen dat bezoekers de tijd nemen om te ontdekken. Àmare is een mooi initiatief en betekent synergie tussen kunst, natuur en stad.’ Elke Dammenaar die Àmare wil bezoeken, geniet van een korting op zijn/haar ticket, en voor scholen zijn er gratis tickets beschikbaar. Per verkocht ticket schenkt de organisatie van Àmare ook één euro aan Art for All. Tickets zijn verkrijgbaar op De Blauwe Zaal Site. Uniek aan deze editie van Àmare is het combiticket van Àmare en Damme Jazz. Geniet van de schoonheid van de streek en de kunstwerken, vergezeld van aangename jazzmuziek.

DE KUNSTENAARS

Conrad Willems * Dennis Ceylan * Jan Fabre * Nicolas Lavarenne * Ronald A. Westerhuis * Warre Mulder * Reinhout D’Haese * Nick Ervinck * Will Beckers * Kris Martin * Stief DeSmet * Feipel & Bechameil * Panamarenko * Marieke Pauwels * Stijn Cole * Joyce Overheul * Antoine Leclercq * Guillaume Bijl * Villegle Jacques​

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.