Home > Uitwisselingen Kortrijks Guldensporencollege en collège Sagebien Amiens

Uitwisselingen Kortrijks Guldensporencollege en collège Sagebien Amiens

Geschreven op 5 februari 2020 om 12:51 door Mario De Wilde

De komende drie dagen zijn de leerlingen van het Collège Sagebien uit Amiens te gast in het Guldensporencollege campus Kaai van Kortrijk. Dit kadert in een internationaal uitwisselingsproject, waarbij het centrale thema van de uitwisseling ‘de grote oorlog’ is. In mei gaan de leerlingen van Kortrijk naar Amiens.

CLIL in actie

De Franse leerlingen wisselen uit met leerlingen uit het derde middelbaar. Die leerlingen nemen actief deel aan het CLIL-project van de school. Ze krijgen doorheen het jaar enkele niet-taalvakken in het Frans of Engels. ‘Hierdoor merken we dat de spreekdurf significant verhoogt en zijn we ervan overtuigd dat een taalbad van enkele dagen hen verder zal aanmoedigen’ aldus Bart Dujardin, directeur van de school.

De grote oorlog

Woensdag verkennen de Franse leerlingen de Kortrijkse binnenstad, onder leiding van de leerlingen van het Guldensporencollege. Ze krijgen ook een escape-game voorgeschoteld waarin het thema van de grote oorlog aan bod komt. Donderdag bezoeken we diverse plekken in de westhoek en leggen we ’s avonds samen een krans neer aan de Menenpoort. Vrijdag volgen een paar lesbezoeken.

Tegenbezoek

In mei gaan de leerlingen van het Guldensporencollege dan naar Amiens. De bedoeling is dan om opnieuw rond het thema van de grote oorlog te werken, maar dan gezien vanuit het Franse perspectief. We bezoeken dan de vallei van de Somme waar ook heel wat oorlogsgeweld plaatsvond.

In mei is het ook de bedoeling om voor eens en altijd uit te klaren of het nu French fries or Belgian fries zijn. Wij geven alvast de voorzet door verse frietjes te gaan eten op de grote markt in Ieper.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.