Home > Uitwijken nog tot zaterdag in Fort van Beieren in Koolkerke, daarna verhuist het naar Zwankendamme

Uitwijken nog tot zaterdag in Fort van Beieren in Koolkerke, daarna verhuist het naar Zwankendamme

Geschreven op 24 augustus 2022 om 10:07 door Mario De Wilde

Uitwijken brengt cultuur naar de wijken en is dit jaar toe aan de vierde Brugse wijk waar ze drie weken lang verblijft. Door telkens drie weken aanwezig te zijn, voelt het Uitwijkenteam de wijk goed aan. Het basisprogramma van de verblijven keert in elke buurt terug. Zo is er altijd een buurtrestaurant: een chef-kok uit de buurt maakt een lekkere maaltijd die ’s avonds tegen een kleine prijs kan verkregen worden. Er is ook altijd film, geprogrammeerd door MOOOV, en er zijn muzikale acts: Cactus Muziekcentrum programmeert muziek en Uitwijken brengt telkens een concert van Billie Kawende. De rest van het programma is aangepast aan de plaats waar en het moment waarop het Uitwijkenteam te gast is. Elke wijk heeft ook zijn eigen thema.

Franky Demon, voorzitter van Brugge Plus: “Door drie weken in een wijk aanwezig te zijn leert het Uitwijkenteam de wijk goed kennen en aanvoelen. Dat resulteert enerzijds in een hogere betrokkenheid vanuit de bewoners en anderzijds in een programma op maat van de buurt. En het fijne is dat die beide elementen elkaar natuurlijk versterken.”
Uitwijken in Koolkerke Uitwijken is nog tot 27 augustus in het Fort van Beieren in Koolkerke. Samen met Het Kabinet coproduceerden ze de circusvoorstelling De Gijzeling. Een spannende schietshow met een hoog westerngehalte, geïnspireerd op de mooie omgeving van het Fort van Beieren.

Op 16 augustus ging de circusvoorstelling in première en ze speelde intussen al drie keer voor een volle ‘Saloon’. De voorstelling is gratis en nog te zien op 24, 25, 26 en 27 augustus. Reserveren kan via de website of ter plaatse. Verder staan er ook nog concerten, een wafelenbak en het buurtrestaurant op het programma.

Uitwijken in Zwankendamme
Na Koolkerke verhuist Uitwijken naar Zwankendamme, waar ze verblijven van 13 september tot 2 oktober. Dit is meteen ook hun laatste halte voor dit jaar. Beeldende kunsten vormen de rode draad tijdens deze Uitwijkeneditie. In samenwerking met Kunstenplatform Plan B gaan vijf kunstenaars drie weken lang aan de slag in en met de buurt. Hun werken worden tentoongesteld op de Kunstenroute tijdens het slotweekend op 1 en 2 oktober. Daarnaast staan er ook weer diverse activiteiten op het programma en is het Uitwijken Café het kloppende hart en de ontmoetingsplek.

Het volledige programma staat op www.uitwijken.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.