Home > Uitreiking van de Impact Creation Awards uitgereikt in Brugge dat zelf ook in de prijzen viel

Uitreiking van de Impact Creation Awards uitgereikt in Brugge dat zelf ook in de prijzen viel

Geschreven op 31 mei 2024 om 09:25 door Mario De Wilde

Gisteravond zijn in het Brugse stadhuis de Impact Creation Awards uitgereikt. Ook Stad Brugge krijgt er eentje, voor het ondersteunen en stimuleren van breed toegankelijke sport- en cultuurinitiatieven voor personen met een beperking. De Impact Creation Awards zijn gelinkt aan het EACD 2024-congres dat deze week plaatsvindt in Brugge, en aan het bredere ‘impactprogramma EACD+’, met onder andere een Sportfestival in topsportschool KTA Brugge.

Bekroond ‘in eigen stad’
Een stad die zelf een award in ontvangst mag nemen in haar eigen stadhuis: het is niet alledaags, maar in Brugge gebeurde het gisteren. Stad Brugge kreeg de Impact Creation Award voor de inspanningen die het levert om sport, cultuur en andere initiatieven, makkelijk(er) toegankelijk te maken voor haar inwoners. De Impact Creation Award wordt uitgereikt door EACD, de European Academy for Childhood Disability. EACD palmt deze week het Brugse Concertgebouw en BMCC in met een wetenschappelijk congres en een breder programma voor mensen met een beperking, therapeuten en naasten.

Schepen van Welzijn Pieter Marechal: “Elke inwoner en bezoeker moet in onze stad gelijkwaardig en onafhankelijk toegang hebben tot de gebouwen, publieke ruimte, dienstverlening en communicatie. Iedereen moet hier comfortabel en kwaliteitsvol kunnen leren, wonen, werken en zich ontspannen. Als Stad Brugge zetten we heel sterk in op toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook in de context van sport en cultuur. Deze award is de bekroning voor de inspanning die we hier dagelijks voor leveren.”

Vijf laureaten in totaal
Naast Stad Brugge kregen ook Club Brugge Foundation, Miles for Smiles, het MiraLouisefonds en Watermusic vzw een Impact Creation Award.
Schepen van Sociale Zaken Pablo Annys: “Brugge is een voortrekker in sociaal beleid met een sterke focus op innovatie en maatschappelijke betrokkenheid. Die maatschappelijke betrokkenheid vertalen we in een beleid dat aandacht heeft voor personen met een beperking. Het is belangrijk dat ze ten volle aan de samenleving kunnen deelnemen en sport en cultuur beleven zonder drempels.”

Schepen van Toerisme Mieke Hoste: “Met deze Impact Creation Awards en het bijbehorende EACD-congres, zetten we meetings en incentives met brede impact bovenaan de agenda van ons toerismebeleid. Dat doen we het hele jaar door sowieso, met goed uitgeruste congrescentra, uitstekende verblijfsaccommodatie en unieke locaties. Zo heeft Brugge meerdere troeven om dit potentieel aan te spreken. We zijn trots dat de erkenning van de Impact Creation Award erbij komt.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.