Home > Uitreiking trofee ‘De Keuze Van De Bezoeker’ op twaalfde editie Brugs Bierfestival

Uitreiking trofee ‘De Keuze Van De Bezoeker’ op twaalfde editie Brugs Bierfestival

Geschreven op 1 mei 2019 om 21:24 door Mario De Wilde

Gisteravond had in het BAB Bier-Van-De-Maand-Café ’t Lindenhof op ’t Zand te Brugge de uitreiking plaats van de trofee ‘de keuze van de bezoeker’ op de twaalfde editie van het alweer zeer gesmaakte Brugs Bierfestival dat traditioneel plaats vond tijdens het eerste weekend van februari. Alle bezoekers konden stemmen via de vrijwilligers die in de locaties rond gingen voorzien van tablets met de enquête. Er was keuze tussen niet minder dan 438 verschillende bieren afkomstig van 83 brouwerijen. Het bier Damme Noir van de Damse Brouwers kaapte de derde prijs weg. Met een gehalte van 8% alc, exotisch getint met de Mexicaanse Criollo cacaobonen van meester-chocolatier Dominique Persoone smaakt het rond en rokerig. Zilver ging naar het bier Kameradski Balsamico: Hybride tussen een “Russian Imperial Stout” en Oud Bruin, 13,5 AV% van brouwerij ‘t Verzet uit Anzegem.

De Poes de winnaar

De gouden award gaat dit jaar naar brouwerij De Poes uit Tielt. DePoes blond van 8 vol % is een ongefilterd bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het bier is fruitig met een lichte alcoholtoets achteraan de tong. Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromahop zorgen we ervoor dat er een bitterheid ontstaat die mooi in balans is. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor de aangename frisheid en de verwijzing naar bloemen en citrus. Tenslotte deelde voorzitter Marc Vandepitte nog mee dat de voorbereidingen voor de dertiende editie volop aan de gang zijn en dat deze zal plaats vinden in een megatent van 4.400 m2 op ‘t Zand. Er dient enkel nog een klein obstakel onder de vorm van twee paaltjes weg gewerkt te worden om het bierfeest opnieuw in Brugge te organiseren. Dank zij de prima samenwerking met het stadsbestuur zal Brugge op 1 & 2 februari opnieuw dé place-to-beer zijn. Datum met stip te noteren in ieders agenda die liefhebber is van het gerstenat!

Op de foto herkennen wij de drie laureaten in gezelschap van het festivalteam die het jaarlijks event in goede banen leidt.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.