Home > UiTPAS regio Brugge bestaat 1 jaar en voor 15 punten heb je al zo’n stevige drinkfles

UiTPAS regio Brugge bestaat 1 jaar en voor 15 punten heb je al zo’n stevige drinkfles

Geschreven op 27 februari 2024 om 09:30 door Mario De Wilde

In januari 2023 stapten Brugge, Beernem, Blankenberge, Jabbeke, Damme, Oostkamp, Knokke-Heist, Torhout en Zuienkerke in een gemeentelijk vrijetijdsaanbod. Vanaf september 2023 konden ook jeugd-, sport- en cultuurverenigingen aansluiten. Ter gelegenheid van de UiTPAS-verjaardag is er nu een exclusief omruilvoordeel om trouwe spaarders te belonen. Voor 15 punten kan men een stevige ‘UiTPAS regio Brugge-drinkfles’ krijgen in een van de lokale verkooppunten.

Het burgemeestersoverleg was vragende partij om werk te maken van meer deelname aan cultuur, sport en vrije tijd. Na een jaar hebben net geen 10.000 inwoners een kaart van UiTPAS regio Brugge aangeschaft, waarvan één derde pashouders met het kansentarief. Ze kunnen ermee terecht bij een van de 235 aangesloten organisaties en verenigingen in hun buurt. De lokale UiTPAS-trekkers sluiten nog wekelijks nieuwe partners aan. Het aanbod zal in de komende maanden en jaren nog flink groeien. In principe kan elke aanbieder van vrije tijd en het verenigingsleven aansluiten bij UiTPAS. Hierbij is begeleiding op maat voorzien. Bij interesse kan men terecht bij de regiocoördinator (info@uitpasregiobrugge.be).

Momenteel bieden al 4.000 organisaties in net geen 145 steden en gemeenten UiTPAS aan. Meer dan 400.000 UiTPAS-houders sparen punten bij activiteiten in heel Vlaanderen en Brussel, die ze vervolgens kunnen omruilen voor kortingen, bijzondere belevingen of fijne cadeautjes. Mensen met een beperkt budget krijgen met UiTPAS bovendien 80% korting op alle UiTPAS-activiteiten in de deelnemende steden en gemeenten in regio Brugge. Een UiTPAS is persoonlijk en is levenslang geldig. Deze kan aangekocht worden voor 5 euro (of 1 euro voor mensen met een beperkt budget) in een van de gemeentelijke verkooppunten. Meer info daarover op www.uitpasregiobrugge.be.

Digitalisering van het vrijetijdsaanbod

Alle activiteiten worden ingevoerd in de UiTdatabank en zijn dus terug te vinden op www.uitinvlaanderen.be. Met de app van UiTPAS kunnen gebruikers meteen zien waar ze terecht kunnen om te sparen en punten om te ruilen. Verenigingen kunnen zich zo extra in de kijker zetten. “Iedereen heeft recht op vrije tijd en dankzij UiTPAS kunnen we dat realiseren. We willen dat mensen en gezinnen het rijke vrijetijdsaanbod in onze gemeente en de regio beter leren kennen”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “We zijn dan ook trots dat we na een jaar UiTPAS deze cijfers kunnen voorleggen en we zijn ervan overtuigd dat deze cijfers de komende jaren nog in stijgende lijn zullen gaan.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.