Home > Uitbreidingsgedeelte Industriepark Oost in Beernem feestelijk geopend

Uitbreidingsgedeelte Industriepark Oost in Beernem feestelijk geopend

Geschreven op 25 maart 2019 om 14:01 door Mario De Wilde

WVI en de gemeente Beernem hebben de ondernemers van het uitbreidingsgedeelte Industriepark Oost feestelijk verwelkomd tijdens het openingsweekend van vzw Beernems Bedrijvenpark. Ruim 100 aanwezigen werden met open handen ontvangen bij gastbedrijf Natuursteen Brandt voor een lekker ontbijt. Het lokaal bedrijventerrein Industriepark Oost is sinds december 2018 officieel uitverkocht. De 8 hectare extra industriegrond bij het bestaande industriepark biedt vandaag plaats aan 26 Beernemse ondernemers. Opvallend is dat nagenoeg alle ondernemers reeds economische actief waren in Beernem of er woonden.

Momenteel werden reeds 14 van de 26 bedrijfsgebouwen gerealiseerd waarvan enkele ondernemers hun woning integreerden in het bedrijfsgebouw. De bedrijven zijn actief in voeding, farmaceutica, belettering, kassa- en winkelsystemen, houthandel, algemene bouwwerken gaande van ruwbouw (grondwerken, prefab en metaalconstructie) tot afwerking (schrijnwerken, dakwerken, ruwbouwwerken, elektriciteitswerken, waterbehandeling en interieur) alsook diverse groothandels.

WVI hecht veel belang aan de duurzame kwaliteit en de uitstraling van haar bedrijventerreinen. Zo gaan we voor CO2-neutrale bedrijventerreinen: alle bedrijven verbruiken 100% hernieuwbare energie. Om de kwaliteit van de openbare groenzones te waarborgen, wordt het onderhoud (waartoe de bedrijven een financiële bijdrage leveren) en het beheer nauwgezet opgevolgd door de WVI-parkmanagers. Zij vormen het centraal aanspreekpunt voor de bedrijven. Zo willen we maximaal de noden, behoeften en problemen in kaart brengen en gericht oplossingen voorzien. Het fiets- en wandelpad langsheen het bedrijventerrein werd opgenomen in een fietsroute via knooppunten. Bovendien ondersteunt WVI Beernem als bijenvriendelijke gemeente. Zo werd een eerste (van vier) bijenhotel(s) geplaatst op het bedrijventerrein waarbij we de nodige aandacht hebben voor bijenvriendelijke planten.

We maken op onze bedrijventerreinen ook gebruik van een uniform bewegwijzeringssysteem dat leesbaar en mobiliteitssturend is. Industriepark Oost werd opgenomen als Zone E in de bestaande bewegwijzering. Als verlengstuk van deze bewegwijzering ontvangen alle bedrijven een individueel bedrijfspaneel. WVI introduceerde begin 2017 ook bedrijventerreinmanagement op het Beernems industriepark met als doel de samenwerking tussen de bedrijven te stimuleren. Als kers op de taart werd eind 2018 de vzw Beernems Bedrijvenpark opgericht: een actieve bedrijventerreinvereniging die intensief bezig is met onder meer het verzamelen van informatie, lobbywerk, het ontwikkelen van een langetermijnvisie voor het bedrijvenpark, events organiseren, lokale wegenwerken communiceren, … Meer info kan je nalezen op www.beernemsbedrijvenpark.be.

Bedrijven die op zoek zijn naar een geschikte locatie voor hun activiteiten, kunnen vrijblijvend contact opnemen via ondernemen@wvi.be of via 050 36 71 71. Het aanbod kan ook digitaal geraadpleegd worden via www.wvi.be/aanbod/ondernemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.