Home > Uitbreiding kampeerautoterrein in Brugge zit er aan te komen aan Kanaaleiland

Uitbreiding kampeerautoterrein in Brugge zit er aan te komen aan Kanaaleiland

Geschreven op 17 april 2019 om 13:23 door Mario De Wilde

Het bestaande kampeerautoterrein op het Kanaaleiland van Brugge zal binnenkort door Interparking worden uitgebreid. De bestaande kampeerautoparking voor kortverblijf, aan de overzijde van de straat, kan niet langer gebruikt worden, dit omwille van de komst van het nieuwe Cactus Muziekcentrum en de bijhorende functies zoals kantoren en bar die recent werd vergund. De huidige mobilhomeparking aan de Bargeweg moet hierdoor verdwijnen en daarom wil men de parkeerplaatsen gaan compenseren in de directe omgeving. Er is gekozen om dit te doen aansluitend op het kampeerautoterrein voor langverblijf, op een deel van de bestaande busparking. De bestaande parking heeft een capaciteit van 33 kampeerwagens. Er worden 24 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Er komen 7 plaatsen voor lang verblijf, zodat de capaciteit voor lang verblijf wordt opgetrokken tot 40 wagens. De overige 17 parkeerplaatsen zijn bedoeld voor kort verblijf. Op deze manier wil men tegemoetkomen aan de nood aan voorzieningen voor kampeerauto’s.

Nieuwe groenzone

De huidige parking bestaat uit een centrale rijweg met aan beide zijden haakse parkeerplaatsen. Deze rijweg wordt doorgetrokken in zuidelijke richting, evenwijdig langs de perceelsgrens. Ook op het nieuwe deel van de parking worden haakse parkeerplaatsen voorzien aan beide zijde van de rijbaan. De bestaande in- en uitrit blijven behouden en zullen worden gebruikt door zowel de lang- als kortparkerende kampeerwagens. Rondom de parkeerplaatsen wordt een groenzone aangelegd. Er worden bomen en struiken aangeplant. Er worden ook twee speelhoekjes aangelegd voor kinderen met een aantal speeltoestellen. “Een pluspunt bij deze uitbreiding,” zegt Demon, “dat ervoor zal zorgen dat het geheel een stuk groener en aantrekkelijker oogt.” Deze groenzone dient als afscheiding van het perceel met de omliggende gronden. De nodige wateraftakpunten, elektriciteitskasten en brandblustoestellen worden voorzien in de terreininrichting. In het nieuwe gedeelte van het kampeerautoterrein wordt een wandelpad aangelegd dat loopt van de parking van de yachtclub naar de busparking.

De busparking wordt plaatselijk opnieuw ingericht. Dit is nodig omdat een deel van deze parking zal worden ingenomen door de uitbreiding van het kampeerautoterrein. Voor de werken zijn er 126 busparkeerplaatsen aanwezig, na de werken blijven er nog 93 over. “Een mooie herschikking op dit terrein, dat ervoor zorgt dat alle functies verder kunnen behouden blijven, doch op een meer gestructureerde manier, “besluit Demon.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.