Home > Uilenspiegel Brugge pakt alweer uit met rits artiesten: Precious Wilson, Willy Sommers, Johnny Logan en Raymond

Uilenspiegel Brugge pakt alweer uit met rits artiesten: Precious Wilson, Willy Sommers, Johnny Logan en Raymond

Geschreven op 20 februari 2022 om 12:01 door Mario De Wilde

Uilenspiegel in Brugge, pakt in samenwerking met VMVS de komende maanden uit met een aantal mooie affiches met daarop enkele Nationale en Internationale toppers. Denken we daarbij direct aan Johnny Logan, drievoudig eurosongfestival-winnaar uit Ierland, maar ook nationale toppers als Willy Sommers, Sergio, Frank Valentino als Leah Bien pronken op de affiches.
Ontstaan
Vorig jaar werden voor het eerst aan Brasserie-hotel Uilenspiegel in de Langestraat in Brugge de ‘Uilenfeesten’ gehouden. Achter de stunt zaten de twee jonge uitbaters van de zaak Mon en Zowie Hayen. Eurosong-winnaars Johnny Logan en Sandra Kim waren toen de kleppers op de affiche. Het succes voor deze eerste editie was onbeschrijflijk. Vandaar dat de uitbaters, samen met Jurne Verstraete van VMVS, broeden op meer van dat, veel meer zelfs. Corona zorgde nog eventjes voor uitstel, maar vanaf eind februari vliegen ze er stevig in. Het programma voor de komende maanden stellen we graag aan jullie voor!

Friday night

Op vrijdag 25 februari zijn Precious Wilson (Eruption), Frank Valentino, Leah Bien en Michael Angelo aan de beurt. Deze gezellige muzikale avond in restaurant Uilenspiegel wordt natuurlijk gecombineerd met een heerlijke keuzemenu voor amper 25 of 35 Euro.
Wie zijn ze?
Precious Wilson is een Jamaicaanse zangeres die zowel met haar band Eruption maar ook solo een aantal jaren succesvol was. De single ‘ I can’t stand the rain’ werd in 1978 een top 10-hit in een groot aantal landen en stond ook in ons land hoog genoteerd. Ook het volgende nummer ‘One way ticket’ was een jaar later een topper.
Leah Bien is eveneens een internationale artieste, met Filippijnse roots, die al meer dan 30 jaar op de planken staat en in meer dan 20 landen optrad. Met haar eeuwige glimlach, warme stem en ambiancevol repertoire, weet ze dan ook ieder publiek te bekoren.
De bio van Frank Valentino kan je niet beknopt weergeven. De zanger is zo veelzijdig, heeft een jarenlange carrière met een indrukwekkend palmares. “Denk je nog wel eens aan mij” was de eerste officiele single en meteen een hit op de toen overal ontstane vrije radio’s. Uit zijn vele actieve jaren onthouden we vooral “Eens komt de dag” en “Angelina” die hoog scoorden in de hitparade.
Michael Angelo heeft een warme diepe stem diep ons doet denken aan Elvis. Zijn repertoire van Michael Angelo bestaat uit covers en eigen werk.
Dit is duidelijk een affiche waar je geen ‘neen’ kan tegen zeggen. Reservatie is verplicht via www.uilenspiegelevents.be/events voor info kan je terecht op 0474 488 100

Naar Heilig Hartkerk

Op vrijdag 18 maart wijkt men voor het eerst uit naar de nabij gelegen ontwijde Heilig Hartkerk. Dat is een voormalige jezuïetenkerk in Brugge. Dit keer staan Sergio, Willy Sommers, Fernando en Leah Bien op het podium. Deze show is opnieuw in combinatie met een dit keer viergangenmenu. Voor de prijs van 69 Euro (Reservatie via www.uilenspiegelevents.be/events ) krijg je opnieuw sfeer en spektakel maar ook de smaakpillen worden opnieuw verwend.
Wie zijn ze?
-Sergio, pseudoniem van Serge Jean Karel Quisquater is een Vlaamse zanger/entertainer. Hij werd bekend als de mannelijke helft van het duo “Touch of Joy” . In 2000 stond Sergio solo in de Vlaamse hitparade met Allez allez allez, dat geschreven werd ter gelegenheid van het EK voetbal van dat jaar. In 2020 bracht Sergio het dubbelalbum Ik ben Sergio uit, waarmee hij acht weken in de Ultratop stond.
-Willy Sommers, ooit de kroonprins van het Vlaamse lied, bestijgt inmiddels de troon. Een halve eeuw, 50 jaar geleden al, maakt Zeven anjers, zeven rozen een idool van Willy De Gieter. Met het podium als thuisbasis bouwt de zanger een indrukwekkende carrière uit. Hij wordt een alom geprezen entertainer en presentator en groeit uit tot een icoon. Radio 2 en Sabam vereeuwigden de zanger Willy Sommers in De Eregalerij voor “een leven vol muziek”, muziekzender Anne zet hem al evenzeer in de bloemetjes met hun carrière-award, en er komt een memorabel jubileumconcert (40 jaar aan de top!) in het Kursaal van Oostende.
-Fernando is de beste Iglesias imitator van Europa. Hij brengt met zeer veel charme alle songs van zijn idool Julio Iglesias, maar ook de fans van Leah Bien komen opnieuw aan hun trekken die avond.

Songfestival-winnaar Johnny Logan

De avond alwaar veel muziekliefhebbers wellicht naar uitkijken is vrijdag 29 april ’22. Niemand minder dan de Ierse Eurosongfestival-winnaar Johnny Logan keert terug naar Brugge. Vorig jaar had hij al een grote naambekendheid als drievoudig winnaar, nu is dit nog groter geworden door zijn deelname aan het VTM-Programma Masked Singer, en dit als ‘Edelhert’. Ongetwijfeld zal hij enkele liedjes zingen uit dit programma maar hits als ‘Hold me Now’ en ‘What’s Another Year’ zullen zeker ook niet ontbreken die avond.
-Een andere topper die Uilenspiegel Events kon strikken was ‘George McCrae’. Bij vele muziekliefhebbers zal meteen een belletje rinkelen als we spreken over zijn wereldwijde nummer 1-hit “Rock your baby” uit 1974, die één van de eerste grote disco hits was aller tijden.
-Die avond is er natuurlijk ook Belgisch talent op het podia met Michael Angelo, Leah Bien en Guy Neve. Guy Neve is mogelijk niet bij iedereen even bekend, toch kunnen we hem plaatsen onder de noemer van Vlaamse zanger die al heel lang bezig is. Als 19 jarige knaap werd hij ontdekt tijdens de ‘Ontdek-De-Ster’ en werd hij winnaar van de Baccarabeker in 1982. Hij toerde ook 20 jaar lang rond met Tars Lootens en had projecten met componist Dirk Brossé en radiolegende Marc Brillouet. Met zijn nieuwe artiestennaam Guy Neve kwam hij in 2015 op de proppen met nieuw muzikaal werk. Zijn eerste nieuwe single dat hij mocht aankondigen kreeg als titel ‘Dreamlover’.
Reserveren is opnieuw verplicht via www.uilenspiegelevents.be/events

In de maanden mei staat ook al Raymond van het Groenewoud en voor juni is Mama’s Jasje vast gelegd, maar daarover volgt later nog meer info! Nog dit: In augustus is er ook opnieuw een tweede editie van de Uilenfeesten, met als top of the bill The Gibson Brothers.
Foto © Brasserie-hotel Uilenspiegel

7 reacties

Mario
Geschreven op 2022-03-19 21:30:27
Een goede dag ik heb een vraag over de concert van Johnny Logan op treed zijn daar barcode voor nodig in Nederland is het niet meer nodig ik hoop graag op reactie wegens grootte fan groeten di mario
marcel de smet
Geschreven op 2022-03-16 10:53:35
beste menen er is geboekt voor nu vrijdag optreden met willy sommers onder de naam franky verschuren uit zwevegem voor 6 pers nu is mijn vraagje om hoe laat moeten we er zijn voor het dinner dank u
Eigenaar Uilenspiegel
Geschreven op 2022-03-14 21:09:10
Beste, mensen. Jullie kunnen tickets boeken Uilenspiegelevents.be
dirk vandenbvrande
Geschreven op 2022-03-13 17:00:05
graag ontvang ik meer informatie voor het optreden van woensdag 24 08 2022
dirk vandenbvrande
Geschreven op 2022-03-13 16:58:41
gra
Ingrid Delahousse
Geschreven op 2022-03-11 16:16:28
Geachte, Hoe kan men aan tickets geraken als we een evenement wil bijwonen. Met vriendelijke groeten Delahousse Ingrid
declerck
Geschreven op 2022-02-22 10:53:23
Hoi, als je kan boeken voor Raymond ...geven jullie dan een seintje aub? veel succes

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.