Home > Twintig tieners uit Diksmuide behaalden diploma van de Tiener Techniekacademie

Twintig tieners uit Diksmuide behaalden diploma van de Tiener Techniekacademie

Geschreven op 17 mei 2024 om 07:15 door Mario De Wilde

Twintig kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar ontvingen hun diploma van de Tiener Techniekacademie. Tijdens zes boeiende sessies werden de tieners ondergedompeld in de wereld van techniek. Naast een boeiend bedrijfsbezoek gingen de jonge deelnemers ook zelf creatief aan de slag. Alleen maar lachende en trotse gezichten tijdens de diploma-uitreiking van de Tiener Techniekacademie. Sinds 13 maart kwamen twintig kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar elke woensdagnamiddag een tweetal uur samen in OC Zonnestraal waar ze zich samen bogen over toffe projecten. In vijf sessies van telkens twee uur maakten ze zelf een Lego-robot en bureaulampje. Nu de lessen erop zitten werden de tieners beloond met een diploma.

Spelenderwijs leren

De Tiener Techniekacademie wil kinderen spelenderwijs technische kennis en vaardigheden meegeven. Jan Pottie, Trees Laperre en Brecht Lesage zorgden als coaches voor de nodige begeleiding van de jonge techneuten en zorgden voor een fijne eerste kennismaking met de wereld van mechanica, elektriciteit, programmeren en constructie.

Bedrijfsbezoek

Vijf sessies lang gingen de kinderen zelf aan de slag, tijdens een zesde sessie trokken de deelnemers richting het Diksmuidse bedrijf Deseure nv, dat aanhangwagens voor landbouw, industrie en transport verkoopt. Op die manier konden de jonge deelnemers alvast ook even echte experten aan het werk zien.

Diploma

Eergisteren zaten de lessen erop en ontvingen de jonge deelnemers hun diploma in aanwezigheid van de techniekcoaches, ouders, schepen voor Jeugd en Onderwijs Marc De Keyrel, burgemeester en andere schepenen. Hogeschool VIVES voorziet alle materiaal, gereedschap of administratieve opvolging.

Op de foto herken je de pas afgestudeerden van de Tiener Techniekacademie die hun diploma ontvingen uit handen van de burgemeester en schepenen, samen met de techniekcoaches Jan Pottie, Trees Laperre en Brecht Lesage. De deelnemers houden hun zelfgemaakte bureaulampje vast.

2 reacties

Peter Bohé
Geschreven op 2024-05-17 22:54:21
STEM-projecten hebben altijd mijn sympathie en ze kunnen altijd op mijn ondersteuning en advies rekenen Een ‘jong’ Diksmuideling. Je mag ons steeds contacteren voor advies, steun en vrijwilligersschap
Christinacallens@orange.fr
Geschreven op 2024-05-17 22:43:35
Prachtig initiatief! En proficiat aan de deelnemers 👍👍

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.