Home > Tweede speelzone feestelijk ingehuldigd in Lichtervelde

Tweede speelzone feestelijk ingehuldigd in Lichtervelde

Geschreven op 1 oktober 2021 om 09:21 door Mario De Wilde

Kinderen en hun ouders kunnen zich vanaf vandaag 30 september 2021 volledig uitleven in Lichtervelde, want de nieuwe speelzone is een feit. Begin september zijn de graafwerken voor de speelzone gestart en nu, een maandje later, presenteert de gemeente met trots de grote speeltoren, klautertoestellen, schommels, kabelbaan en zandtoestellen. Om met deze speelzone in te spelen op de noden van kinderen en jongeren werd vooraf meermaals samen gezeten met de jeugdraad om input te verkrijgen over wat voor toestellen zij verwachten.

Ook na de realisatie wil de gemeente nog beroep doen op de Lichterveldse jeugd, want de nieuwe speelzone is momenteel nog naamloos. De jeugddienst werkt momenteel een participatietraject uit om via de scholen naamsuggesties te verzamelen voor deze nieuwe speelzone. De weggenomen aarde voor de zandbak is ook onmiddellijk weer in gebruik genomen. Met de aarde werden de speelheuvels op de jeugdsite verruimd. Dit is een eerste stap in de her-aanleg van de jeugdsite die er binnenkort een stuk groener zal uitzien.
Meer dan alleen een speelzone
De speelzone is een onderdeel van een grotere recreatiezone omringd door de Finse piste naast de fietsdoorsteek tussen de Nieuwstraat en de P. Denyslaan.
In samenwerking met Westtoer zal er een picknickzone voorzien worden nabij de speelzone. Zo komen er 3 picknickbanken voor 4 tot 8 personen en 7 fietsnietjes zodat het makkelijk is om tijdens een fietstocht even te pauzeren. De fietsknooppuntenroute krijgt ook een kleine update zodat deze recreatieve speel-en picknickzone langs deze knooppunten zal liggen. Mensen die eerder genieten van een spelletje kubb of partijtje Spikeball kunnen ook terecht op deze zone. Er is namelijk nog voldoende groene ruimte over voor recreatieve activiteiten. Ideaal om de sportbox van de sportdienst eens mee naartoe te nemen. Om dit project te realiseren investeerde de gemeente ongeveer €70.000.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.