Home > Tweede editie Jeugd-Sport-Cultuurmarkt in Brugge op zondag 18 september

Tweede editie Jeugd-Sport-Cultuurmarkt in Brugge op zondag 18 september

Geschreven op 9 september 2022 om 14:09 door Mario De Wilde

Op zondag 18 september 2022 vindt de tweede editie plaats van de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt. Het evenement is het resultaat van een samenwerking tussen Brugge Plus en de diensten Jeugd en Sport van Stad Brugge. Het evenement vindt plaats op ’t Zand en vormt een combinatie met Autovrije Zondag.

Door corona kon Autovrije Zondag vorig jaar niet doorgaan. Om de Bruggelingen toch een waardig alternatief te geven, is toen de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt ontstaan. Door het grote succes besliste Stad Brugge om het evenement te blijven organiseren, dit jaar in combinatie met Autovrije Zondag. De Jeugd-Sport-Cultuurmarkt vindt dit jaar plaats op ’t Zand. Op die manier is de verbinding met Autovrije Zondag minimaal en kunnen alle bezoekers gemakkelijk van beide evenementen genieten. Ook dit jaar is de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt een weerspiegeling van de al bestaande concepten van de Cultuurmarkt en de Dag van de Brugse Sportclubs, in combinatie met het vrijetijdsaanbod voor de jeugd. Er is dus voor elk wat wils.

“De Jeugd-Sport-Cultuurmarkt is de perfecte gelegenheid om de Brugse jeugd op een ontspannen manier te laten kennismaken met het jeugdaanbod. Brugge is een kind- en jeugdvriendelijke stad en dat is zeker te merken aan het uitgebreide vrijetijdsaanbod dat we onze jongeren kunnen bieden”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis.

“In september slaan de Jeugddienst, Sportdienst en Brugge Plus vzw de handen opnieuw in elkaar voor de organisatie van de Jeugd-, Sport- en Cultuurmarkt waarop alle aanbieders van vrije tijd in Brugge de kans krijgen om hun werking voor te stellen aan het grote publiek. In navolging van de Dag van de Brugse Sportclub wordt er met standjes, initiaties en demonstraties gewerkt en krijgen alle Bruggelingen de kans om hun favoriete vrijetijdsbesteding te vinden. Deze organisatie is een perfect voorbeeld van de samenwerking tussen verschillende diensten om de kruisbestuiving van doelgroepen te maximaliseren”, aldus schepen van Sport Franky Demon.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Cultuur opsnuiven kan weer volop tijdens deze editie van de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt. Heel wat culturele organisaties laten het publiek kennismaken met hun werking aan de hand van presentaties en demonstraties. Je verlaat de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt ongetwijfeld met een goedgevulde culturele agenda.”

Alle informatie over de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt is te vinden op www.brugge.be/jsc-markt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.