Home > Tweede Cambiovoertuig staat sinds vrijdag aan station van Torhout

Tweede Cambiovoertuig staat sinds vrijdag aan station van Torhout

Geschreven op 16 januari 2023 om 08:28 door Mario De Wilde

Afgelopen vrijdag vierde Cambio feest in Torhout. Het autodeelplatform – met een wagen aan het station en aan het Stadskantoor – bestaat er namelijk vijf jaar. En het platform is succesvol, want steeds meer bewoners vinden de weg naar dit autodeelsysteem. Het Lokaal Bestuur Torhout maakt sinds januari 2018 gebruik van de diensten van Cambio. Sinds dat moment vind je hier twee Cambiovoertuigen. Eentje aan het Stadskantoor en eentje aan het station.
Stijgend succes in Torhout
In de voorbije vijf jaar is het gebruik van de Cambiovoertuigen enorm gegroeid in Torhout.
• 2018: 62 ritten, goed voor 5.622 km.
• 2019: 385 ritten, goed voor 18.700 km.
• 2020: 403 ritten, goed voor 20.447 km.
• 2021: 556 ritten, goed voor 37.165 km.
• 2022: 491 ritten, goed voor 29.843 km.
Zelfs tijdens corona zagen we het gebruik van de Cambiovoertuigen groeien. Er komen ook elk jaar heel wat gebruikers bij waardoor de Cambiofamilie in Torhout steeds verder aangroeit.

De gemiddelde afstand per wagen neemt ook toe. Bewoners gebruiken de deelvoertuigen meer en meer voor verdere verplaatsingen.

Voordelen van Cambio
Het gebruik van een deelwagen heeft heel wat voordelen. Zo is het kostenbesparend want een eigen auto kost veel geld, zeker als hij stilstaat. Maar autodelen is ook milieubewust, gemakkelijk, zorgeloos, flexibel,…

Naast deze individuele voordelen biedt Cambio comfortabele voertuigen, met of zonder kinderzitje, en kan je binnen Torhout overal gratis parkeren met een Cambiowagen.

Een Cambio abonnement heeft ook voordelen in andere steden en gemeenten. Als gebruiker kan je ook daar gebruikmaken van een Cambiovoertuig, bijvoorbeeld na een ritje met de trein.

Cambio gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over het onderhoud, eventuele herstellingen, het poetsen van de wagen, de keuring en de verzekering van de wagen. Dit wordt allemaal geregeld door Cambio.

“Met Torhout willen we volop inzetten op deelmobiliteit. We zijn dan ook trots dat we 5 jaar geleden de sprong waagden naar deelmobiliteit! De auto blijft immers voor veel mensen een belangrijk vervoersmiddel om zich te verplaatsen. Deelwagens hebben heel wat voordelen. Eén Cambiodeelwagen vervangt 8 tot 12 private wagens. Het is dus niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook goed voor ons milieu”, zegt Elsie Desmet, schepen van leefmilieu en mobiliteit.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.