Home > Tweedaagse Voettocht Blankenberge van 4 en 5 mei voorgesteld

Tweedaagse Voettocht Blankenberge van 4 en 5 mei voorgesteld

Geschreven op 21 april 2024 om 07:09 door Mario De Wilde

De Tweedaagse Voettocht Blankenberge van 4 en 5 mei nadert met rasse schreden en werd eergisteren voorgesteld aan de vele medewerkers. Het parcours onderging opnieuw de nodige aanpassingen. Op zaterdag neemt een sterk vernieuwde 50KM je mee vanaf Brugge over Damme en Hoeve Fort van Beieren – het beeld van deze editie – via Lissewege terug naar
Blankenberge. Op zondag loopt een sterk geüpdatete 32KM van en naar Blankenberge via De
Haan én Zuienkerke. Dus opnieuw variatie met: kastelen, polders, duinen én strand.

Exclusief: de Tweedaagse zorgt zelf voor een “eigen” trein om de wandelaars tijdig vanuit Blankenberge tot op de startplaats in Brugge te krijgen. De traditionele elementen van de Tweedaagse: parcours met veel variatie zowel qua natuur als cultuur blijven zowel de ervaren wandelaar als wie op zoek is naar een mooie namiddag en mogelijke uitdaging bedienen; een super bevoorrading onderweg en bij de aankomst het typische gebakken visje en een Filou biertje, een badge en/of medaille als herinnering.

De start- en aankomstplaats, het Maerlant Athenium, zal tijdens de Tweedaagse bruisen en baden in ambiance voor jong én minder jong. Daarnaast blijven ook de internationale aspecten zichtbaar met IML Walking en de vele buitenlandse wandelaars en een delegatie van Japan.
Het goede doel dit jaar is vzw Oranje die actief zal meewerken tijdens het weekend.

De Tweedaagse Voettocht blijft internationaal gaan en verwelkomt traditioneel de vele IML wandelaars met op zondag een podium moment voor die wandelaars die een speciale medaille verdienen. Maar ook andere internationale wandelaars en delegaties komen mee wandelen. De studentenuitwisseling met het Japanse Minamiboso bestaat ondertussen ook al bijna 30 jaar. We mogen met veel genoegen een delegatie uit Japan ontvangen.
Vrijwilligers
Om dit allemaal mogelijk te maken en iedereen te kunnen bedienen, zowel op de rustposten als op de start- en aankomst hebben we vrijwilligers nodig, véél vrijwilligers. We hebben altijd op een grote schare mensen kunnen rekenen, maar voor o.a. de verschillende controleposten zoeken we nog een aantal helpende handen voor een paar uur, een halve dag tot een dag. Wie ons uit de brand wil helpen mag zeker nog contact opnemen met de organisatie op info@2daagse.be .
Meer dan “alleen” wandelen
Het parcours is héél belangrijk voor de wandelaar. Daarnaast is de ambiance en sfeer bij start en aankomst minstens even belangrijk. Maar naast het event zelf, wil de organisatie ook nog verbindend werken. Vorig jaar ging een aanzienlijke bijdrage naar de vzw Ultrakid Johannes. Dit jaar gaan we samen met vzw Oranje. Oranje bouwt samen aan een open en ontvankelijke samenleving waar iedereen een volwaardige plaats vindt. Oranje richt zich tot alle personen met een (vermoeden van) beperking en andere maatschappelijke kwetsbare doelgroepen, ongeacht leeftijd of aard van de beperking. De link met Blankenberge is niet ver. O’Berge is een woondienst waar een kleine 20 mensen verblijven en Hotel O’mer is een plaats waar iedereen terecht kan en vakantie centraal staat.

De Tweedaagse zal niet enkel een financiële bijdrage leveren, maar wil ook de mensen van Oranje laten meewerken in het grote team van het event samen én tussen onze medewerkers.
En natuurlijk kan iedere wandelaar ook zijn (financieel) steentje bijdragen door bij de inschrijving een vrije bijdrage te leveren. Meer over vzw Oranje kan je terugvinden op www.oranje.be
Inschrijven
Inschrijven aan verminder tarief kan nog tot 1 mei en dit via de website www.2daagse.be. De dag zelf kan je ook nog inschrijven

1 reactie

Henau
Geschreven op 2024-04-23 10:20:53
we kijken er naar uit

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.