Home > Twee West-Vlaamse kandidaten in nieuw seizoen ‘De Mol’

Twee West-Vlaamse kandidaten in nieuw seizoen ‘De Mol’

Geschreven op 2 maart 2020 om 09:34 door Mario De Wilde

Liefhebbers van ‘De Mol’ op VIER kunnen al stilaan beginnen aftellen want binnenkort komt de eerste aflevering er weer aan. Gisteravond werden de kandidaten reeds voorgesteld in Café De Mol op Vier. En ja, hoor: we worden dit jaar opnieuw getrakteerd worden op twee West-Vlaamse kandidaten.  Het gaat om Els Degraer (51) uit Tielt en Jolien Derck (25) uit Ingelmunster.

Els Degraer (51) is afkomstig uit Tielt, getrouwd met Ivan Duyck en mama van vier dochters: Marieke, Katrijn, Flore en Lotte. Sinds kort is ze ook grootmoeder geworden. Al moet Els niet opnieuw wennen aan kleine kindjes rondom zich. De meesten kennen haar immers als ‘juf Els’, want ze geeft al jaren les in de vrije basisschool De Wijzer Aarsele – Kanegem. Sinds 1998 is ze gemachtigd opzichter en ze is ook actief in de ouderraad. Els is geen onbekende in de streek, want ze is in Aarsele ook voorzitster van Femma, sinds 2007. En ook de plaatselijke KSA kent de familie goed, want de dochters waren allemaal actief in de jeugdbeweging in kwestie. Ivan werkt dan weer in Kortrijk, maar daarnaast geeft hij ook meditatie. In 2013 bracht hij nog een boek uit ‘Onderweg – Gedachten met een voetnoot’. “Mensen die me goed kennen denken dat ik een open boek ben, maar ze weten niet dat ik ook heel goed kan zwijgen als het nodig is.”

Waarom Els een goeie Mol zou kunnen zijn? Simpel. Als juf én mama van vier is ze stressbestendig, geduldig en moet ze ook creatief uit de hoek kunnen komen. Bovendien kan ze via haar man ook leren hoe ze ten allen tijde de kalmte en het overzicht moet bewaren, al dan niet via meditatietechnieken.

De tweede West-Vlaamse kandidate is Jolien Derck (25). Zij is afkomstig van Ingelmunster, maar woont vandaag in Gent. Daar is ze na haar studies aan de Hogeschool in Gent blijven plakken. Tijdens haar lerarenopleiding was ze ook actief op sportgebied. Zo deed ze aan lopen, zwemmen en ballet. Als jong meisje was ze gepassioneerd door muziek en woord. Ze speelde viool en klarinet aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord. Daarnaast was ze ook actief lid van de koninklijke harmonie Kunst Veredelt. Na haar studies kon ze aan de slag bij ING, waar ze vorig jaar opklom tot CLT-expert. Dat staat voor Customer Loyalty Member en betekent zoveel als inzetten op de communicatie met klanten, bijvoorbeeld via sociale media. Als we de makers mogen geloven is ze naast energiek ook iemand die nooit een blad voor de mond neemt. “Ik heb mezelf een persoonlijk doel gesteld bij deze reis, en dat is om nergens ‘neen’ op te zeggen. Als het op mijn weg komt, doe ik het gewoon”, aldus Jolien.

Waarom Jolien een goeie Mol zou kunnen zijn? Ze is van geen kleintje vervaard, durft initiatief te nemen en zich op de voorgrond te plaatsen. Daarmee houdt ze de touwtjes in eigen handen. Een misstap wordt dankzij haar jeugdig enthousiasme snel onder de mat geveegd. Sportief, berekend en creatief.

De Mol gaat volgende zondag 8 maart van start.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.