Home > Twee watertanks na waterlek op centrale begraafplaats van Westkapelle

Twee watertanks na waterlek op centrale begraafplaats van Westkapelle

Geschreven op 28 maart 2024 om 07:12 door Mario De Wilde

Op de centrale begraafplaats in Westkapelle heeft het gemeentebestuur van Knokke-Heist zopas een lek vastgesteld in de waterleiding. Daardoor kunnen de diverse waterkraantjes, die de burger toelaat om een gieter te vullen, momenteel niet worden aangesloten. Een aansluiting aan het waternet zou immers een verspilling van minimaal 16.000 m³ water per dag betekenen wat uiteraard onverantwoord is.

Daarom zocht het gemeentebestuur naar een voorlopige oplossing om de burgers toch toe te laten op een degelijke manier hun graven en bloemperken te onderhouden. Op de site van de centrale begraafplaats plaatste de dienst Stadsonderhoud op gisteren twee watertanks zodat de bezoekers daar een gieter kunnen vullen. De technische dienst zal deze reservoirs tijdig bijvullen.

Het gemeentebestuur maakt ondertussen werk van een duurzame oplossing, ook door recuperatie van regenwater, zodat de diverse waterkraantjes dicht bij de perken terug kunnen aangesloten worden. Dit zal echter nog wat tijd vragen. Het gemeentebestuur verontschuldigt zich alvast voor het tijdelijk ongemak.

1 reactie

2
Geschreven op 2024-03-30 22:10:03
2containers op zoon een domein je moet maar eens gaan zoeken waar ze staan

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.