Home > Twee van de drie finalisten van MNM Start To DJ zijn West-Vlamingen: Medaase (Wevelgem) en MagiK (Tielt)

Twee van de drie finalisten van MNM Start To DJ zijn West-Vlamingen: Medaase (Wevelgem) en MagiK (Tielt)

Geschreven op 22 juli 2022 om 14:15 door Mario De Wilde

De drie finalisten van MNM Start To DJ 2022 zijn bekend, waarvan twee finalisten uit de provincie West-Vlaanderen. Alle drie de DJ’s smijten komende week hun beste drops, loops en tracks in de strijd om zich tot winnaar te kronen. Wie knalt op zaterdag 30 juli de beste DJ-set door de boksen van de MNM-zomerstudio? Of wie staat binnenkort misschien wel achter de draaitafels van Tomorrowland? We stellen je graag voor aan de twee, West-Vlaamse DJ-finalisten met de meest dansbare tunes van 2022:

Medaase (Wevelgem)

Chris Ofori (24) en Calvin Ryssen (19) uit Wevelgem vormen samen het humoristische en zwoele DJ-duo Medaase. Wanneer ze niet bezig zijn met muziek is Calvin student Psychiatrische Verpleegkunde en Chris student Marketing en Communicatie. De broers zijn in 2019 met hun DJ-carrière gestart: de ene broer begon ermee en de andere volgde al snel. Ze houden van hiphop en schurende deuntjes en proberen doorheen hun set het publiek volledig hyped te krijgen. Ze werken hard om hun grote doelen te bereiken. Eentje daarvan is draaien op de Belgian stage op het befaamde Balaton Festival in Hongarije. Ze omschrijven het zelf als “draaien in het buitenland, maar toch thuis zijn”. Wat Medaase zo uniek maakt? Naast heel veel dansbare plaatjes en soms een gewaagde nummerkeuze, neemt Calvin ook de rol van MC aan waardoor hij rechtstreeks het publiek kan opzwepen en ze kan warm maken voor de meest energieke set in volledige Medaase-stijl.

Grote droom: “Een hit uitbrengen die veel op MNM wordt gespeeld.”

Wil wel eens samenwerken met: “Becky Hill en Jess Glynne omdat ze liedjes maken in het genre waar zij naartoe willen. Het zijn liedjes die je meteen meetrekken.”

Fun fact Chris: “Naast draaien ben ik onlangs met een vriend een kledinglijn gestart onder de naam RUDE WRLD. Met onze kledingstukken willen we vooral zorgen voor verbinding tussen de mensen. Omdat we in de huidige samenleving merken dat er veel aan zichzelf gedacht wordt.”

Fun fact Calvin: “Ook al is het 30 graden, mij zal je nooit met een korte broek zien rondlopen.”

MagiK (Tielt)

Klaas Lambrecht (21) uit Tielt, beter bekend als DJ MagiK met de grote K van Klaas, omschrijft zijn DJ-stijl als allround en urban pop flavoured. Dat hij altijd al muzikaal was, kunnen zijn leerkrachten van vroeger bevestigen: zij kregen vaak zelfgemaakte cd’tjes cadeau van de kleine Klaas. Op zijn elfde proefde hij voor het eerst van het DJ-leven op DJ-kamp. Daar verloor hij zijn hart en kreeg hij de smaak voor het draaien te pakken. Hij is grote fan van The Chainsmokers en op nationaal vlak kijkt hij op naar Henri PFR. Volgens MagiK zijn de ingrediënten voor een ideaal feestje: goede muziek en leuke mensen. Op zijn bucketlist staat: draaien in de Versuz en Carré, maar het podium van Dance D-Vision en de Gentse Feesten zijn al geen vreemden meer voor hem. Deze festival-addict is bijna afgestudeerd en wil zich daarna volledig focussen op zijn DJ-carrière. MNM Start To DJ is daar al een mooie opstap voor.

Grote droom: “Misschien een beetje cliché, maar ik denk dat de main stage van Tomorrowland wel een bucketlistdingetje is. Al die verschillende nationaliteiten, een fantastische sfeer en honderdduizenden mensen. Daar kun je toch alleen maar van dromen?”

Wil wel eens samenwerken met: “Tate McRae en Zara Larsson. Ook Ryan Tedder van OneRepublic, lijkt hem heel cool.”

Fun fact: “Ik heb een duidelijke mening over ananas op pizza: het kan niet. Say it louder for the ones in the back.”

Naast Medaase en MagiK scoorde ook de Oost-Vlaamse NINA BLACK een plaatsje in de finale. De finale gaat door op zaterdag 30 juli om 17u in Blankenberge. De winnaar mag meteen zijn of haar nieuwe rol waarmaken door samen met Voltage, DJ Licious en Omdat Het Kan Soundsystem te draaien op de afterparty.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.