Home > Twee stugge ploegen houden het op een 0-0. Saaie pot voetbal bij Bayer Leverkusen-Club Brugge

Twee stugge ploegen houden het op een 0-0. Saaie pot voetbal bij Bayer Leverkusen-Club Brugge

Geschreven op 2 november 2022 om 08:09 door Mario De Wilde

Op de laatste speeldag van de groepsfase in de UEFA Champions League trok Club naar Bayer Leverkusen. Sowah en Buchanan kwamen dicht bij een goal voor Club en Mignolet hield met een ultieme reflex de nul. Er werd uiteindelijk niet gescoord en met dit gelijkspel eindigt Blauw-Zwart op een tweede plaats na een fantastische Europese groepsfase!

Club klopte afgelopen zaterdag KV Oostende na een spectaculaire match, maar voor de confrontatie tegen Bayer Leverkusen vielen er wat noodgedwongen wissels te noteren. Odoi, Sylla en Onyedika waren geschorst en dus moest er wat gepuzzeld worden door coach Hoefkens. Op die manier kwamen Sobol, Meijer en Lang in de basiself. Die laatste vormde met Sowah en Jutglà het aanvalstrio. Bij de thuisploeg is de belangrijkste wijziging de terugkeer van vaste targetspits Schick.

Het was Leverkusen dat meteen de bal opeiste en de aanval probeerde te zoeken. Na een goeie vijf minuten dropte Hudson-Odoi de bal in de zestien en daar dook Frimpong op voor Sobol. Die laatste kon nog net genoeg zijn lichaam zetten waardoor Frimpong niet bij de bal kon. Club reageerde even later via een afgeblokt schot van Sowah en uiteindelijk trapte Nielsen een afvallende bal hoog over doel. Het was duidelijk dat beide ploegen in de beginfase van de wedstrijd vooral de kat uit de boom keken. Het gevolg was veel middenveldspel, maar weinig doelgevaar.

Voor Mignolet was het voorlopig een rustige avond en het was Blauw-Zwart dat steeds meer de bal opeiste. Lang zette zich achter de bal voor een vrije trap, maar Meijer kon aan de tweede paal onvoldoende koppen. Iets over het halfuur volgde dan toch de eerste grote doelkans en die was voor de thuisploeg. Hudson-Odoi speelde de bal diep voor Diaby en die haalde uit vanuit een schuine hoek. Mignolet toonde opnieuw zijn goede vorm en duwde het leer in hoekschop. De reactie van Club bleef niet lang uit: Sowah zette goed druk en kon de bal onderscheppen. Hij kapte naar zijn linker en probeerde Hradecky te verschalken met een lage schuiver. De goalie van Leverkusen ging echter goed plat en stopte de poging. Op slag van rust kwam Club wel nog goed weg na een poging in het zijnet van Frimpong, maar we gingen uiteindelijk rusten met een brilscore…

Blauw-Zwart startte de tweede helft met dezelfde elf namen en de Bruggelingen begonnen als een wervelwind. Sobol zette de bal laag voor doel en daar vond hij Buchanan aan de tweede paal. Die laatste knalde vanuit een scherpe hoek in één tijd op de lat. De herneming van Sobol ging jammer genoeg voorlangs. Pech voor Club dus en Leverkusen reageerde ook meteen. Hudson-Odoi probeerde het eens vanop afstand met een laag schot naar de hoek. Mignolet ging goed plat en kon het schot vrij makkelijk stoppen. Wat later moest de goalie van Club wel al zijn kunnen tonen op een kopbal van dichtbij van Schick. Met een ultieme reflex duwde hij het leer boven de lat en hield hij zo de nul op het bord.

Na dit aangename begin van de tweede helft viel de match toch wat stil. Coach Hoefkens voerde zijn eerste wissel door en bracht Skov Olsen in voor Lang. Dat zorgde echter niet meteen voor een ander spelbeeld. Blauw-Zwart vond moeilijk een opening tegen een georganiseerd Leverkusen en de thuisploeg kon de defensie van Club ook niet ontwrichten. Rond minuut 80 was er toch nog even opschudding toen Mignolet een bal op hoekschop moest lossen. Andrick mikte in de draai op de lat, maar werd teruggefloten wegens een overtreding op de goalie van Club.

Op het eind van de match trachtte coach Hoefkens toch de zege nog naar zich toe te trekken door Larin en Yaremchuk in te brengen, maar er werd uiteindelijk niet meer gescoord. In de andere groepswedstrijd kon Porto wel winnen van Atlético Madrid en zo eindigt Blauw-Zwart na een fantastische campagne op een tweede plaats in zijn poule!

UEFA Champions League – Speeldag 6
Toeschouwers: 30.210 – BayArena
Scheidsrechter: Maurizio Mariani
Bayer 04 Leverkusen: Lukas Hradecky – Odilon Kossounou, Jonathan Tah, Edmond Tapsoba – Jeremie Frimpong, Exequiel Palacios (46’ Kerem Demirbay), Robert Andrich, Mitchel Bakker – Moussa Diaby (76’ Amine Adli), Patrik Schick (89’ Adam Hlozek), Callum Hudson-Odoi (76’ Nadiem Amiri).
Bank: Andrey Lunev, Niklas Lomb, Paulinho, Kerem Demirbay, Nadiem Amiri, Amine Adli, Adam Hlozek, Timothy Fosu-Mensah, Ayman Azhil.
Coach: Xabi Alonso.
Club Brugge: Simon Mignolet – Dedryck Boyata, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Tajon Buchanan, Casper Nielsen, Hans Vanaken, Kamal Sowah, Eduard Sobol (79’ Cyle Larin) – Ferran Jutglà (87’ Roman Yaremchuk), Noa Lang (67’ Andreas Skov Olsen).
Bank: Senne Lammens, Andreas Skov Olsen, Cyle Larin, Antonio Nusa, Kyriani Sabbe, Jorne Spileers, Roman Yaremchuk, Lynnt Audoor, Cisse Sandra.
Coach: Carl Hoefkens.

Gele kaarten: Sobol, Palacios, Andrich, Boyata, Nielsen
Rode kaarten: geen
Doelpunten: geen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.