Home > Twee nieuwe producten en vier producenten krijgen erkenning van 100% West-Vlaams

Twee nieuwe producten en vier producenten krijgen erkenning van 100% West-Vlaams

Geschreven op 24 november 2022 om 09:15 door Mario De Wilde

Twee nieuwe producten krijgen de erkenning van 100% West-Vlaams streekproduct*. Ook vier hoeveproducenten mogen zich voortaan 100% West-Vlaams hoeveproducent noemen. Dat werd beslist door de meest recente erkenningscommissie streekproducten (POM West-Vlaanderen) en de erkenningscommissie hoeveproducenten (Inagro) in oktober 2022. In totaal zijn er nu reeds 590 erkende streekproducten en 420 producenten en verkooppunten die het label kregen.

2 nieuwe streekproducten
Het aanbod van ‘100% West-Vlaams’ breidt uit in de categorie aperitief. De erkende producten hebben stuk voor stuk een band met de streek en worden ambachtelijk geproduceerd in West-Vlaanderen.

Fox Cider van Maxime Claeys uit Geluwe is een nieuwe aperitief dat aan de lijst wordt toegevoegd. Daarnaast krijgt ook de Rouge Noir Gin van Entre-Deux-Monts (Heuvelland) het label toegekend.

4 nieuwe producenten
Naast één nieuwe streekproducent Maxime Claeys (van Fox Cider), zijn er ook 3 nieuwe hoeveproducenten. In Roksem (Oudenburg) is het label toegekend aan Bioboerderij Baeckelandt en in de Westhoek zijn de hoeveproducenten ‘Hoevewinkel ‘t Omloophof’ (Ieper) en ‘Aan de Vleterbeke’ (Oostvleteren) tevens toegevoegd aan het lijstje. In deze laatste kan je bovendien overnachten in hun vakantiewoning of in een van de vier luxe safaritenten op de hoeve. Ideaal om de Westhoek te verkennen.

Ze bieden kwaliteitsvolle 100% West-Vlaams producten aan met een verhaal die met veel liefde en vakmanschap vervaardigd worden

Fox Cider van Maxime Claeys

Wat begon als een project aan de unief is uitgedraaid in een uit de hand gelopen hobby. Eind 2020 besloot Maxime Claeys zijn eigen microcidrerie op te richten. Hij investeerde in een professionele brouwinstallatie. Fox Cider (6%) is een licht parelende cider met een witgouden kleur. Deze lokale cider wordt uitsluitend gemaakt van fruit uit de boomgaarden van het nabijgelegen Demyfruit (Geluwe). Fox Cider is door zijn combinatie van appelen en peren uniek een buitenbeentje in de ciderwereld. Hoewel de cider volledig is uitgegist, zorgen de peren net voor wat extra zoetheid en een goede balans met de zuren van de appels. Fox Cider geeft bij de eerste slok een verfrissende aanzet, met fruitige aroma’s en een florale neus met accenten van amandelen voor de fijnproevers.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.