Home > Twee bunkers worden zondag opengesteld tijdens Bunkerdag in Langemark-Poelkapelle

Twee bunkers worden zondag opengesteld tijdens Bunkerdag in Langemark-Poelkapelle

Geschreven op 31 mei 2022 om 08:53 door Mario De Wilde

De vierde editie van Bunkerdag gaat vindt plaats komende zondag 5 juni en is ondertussen uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie, de dag waarop je heel bijzondere plaatsen en bunkers kan bezoeken! Dit jaar zijn er twee bunkers in Langemark-Poelkapelle opengesteld. In elke bunker wacht een gids om je de geschiedenis en het verhaal van de bunker te schetsen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog stond het in de Westhoek vol met bunkers. Vandaag zijn er hier en daar nog een paar te vinden in het landschap. 2 van deze bunkers stellen op 5 juni hun deuren open voor het publiek.

KASERNE 2 GRAF HAESELER (WO I) – Pondfarm – Stijn Butaye

Kaserne 2 Graf Haeseler is een bovengrondse versterking. Vermoedelijk was het een hulppost en een onderkomen voor troepen. De bunker ligt op boerderij Pondfarm. Je bezoek aan de bunker kan je combineren met een bezoek aan het Pond Farm Museum. Je kan er o.a. de replica van de MARK IV-tank bekijken.

KASERNE 2 HERZOG ALBRECHT (WO I)

Kaserne 2 Herzog Albrecht is de grootste overblijvende betonnen constructie in Sint-Juliaan. Oorspronkelijk was hij zeker dubbel zo lang, maar een deel (van ongeveer 25 meter lang) was zwaar beschadigd en werd na de oorlog afgebroken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.