Home > Twee beloften, Xander Martlé (18) en Christiaan Ravych (19), ondertekenen semi-profcontract bij Cercle

Twee beloften, Xander Martlé (18) en Christiaan Ravych (19), ondertekenen semi-profcontract bij Cercle

Geschreven op 8 december 2021 om 18:56 door Mario De Wilde

Opnieuw krijgen twee beloftespelers een contract bij Cercle Brugge. Xander Martlé (18 jaar) en Christiaan Ravych (19 jaar) plaatsten hun handtekening onder een semi-profcontract tot juni 2023, met de optie op een bijkomend seizoen. Opnieuw een krachtig signaal van Cercle dat het volop inzet op de ontwikkeling én doorstroming van (eigen) jonge spelers.

Xander Martlé is een aanvallende middenvelder die oorspronkelijk uit de jeugd van Cercle komt, maar na een periode bij AA Gent sinds dit seizoen voor de beloften van Groen-Zwart speelt. “Xander beschikt over een uitstekende spelintelligentie”, reageert beloftencoach Wouter Artz. “Ondanks z’n eerder kleine gestalte staat Xander z’n mannetje, is hij erg betrokken in het spel en beschikt hij over uitstekende voeten.” Martlé, die ook als links- en rechtsbuiten uit de voeten kan, heeft ook 4 caps op z’n conto staan als jeugdinternational.

Christiaan Ravych is op zijn beurt een centrale verdediger die sinds deze zomer voor Cercle uitkomt. Z’n opleiding genoot hij bij de buren van Club Brugge. Beloftentrainer Wouter Artz: “Chris heeft laten zien een echte killer te zijn als verdediger. Hij is erg goed in het vooruit verdedigen en is bovendien een echte balrecuperator. Chris beschikt over een uitstekende ingesteldheid om tactisch secuur in te grijpen”. Net zoals Xander Martlé is Christiaan Ravych een gewezen jeugdinternational: in 6 caps voor de nationale U16 en U17 kwam hij ook eenmaal tot scoren.

Technisch directeur Carlos Aviña: “Vorig seizoen waren we het 4e team in België dat de meeste kansen gaf aan eigen jeugdspelers. Vorig weekend kwamen er 5 eigen opgeleide jeugdspelers in actie tijdens de overwinning tegen Kortrijk. Het is duidelijk dat we deze tendens willen verderzetten. Xander en Chris vertegenwoordigen die toekomst, ze hebben met hun prestaties bij de beloften laten zien dat ze potentieel hebben om het tot de eerste ploeg te schoppen.”

Beloftentrainer Wouter Artz: “Ik ben erg blij dat er wordt geloofd in de spelers van de U21 en dat er vertrouwen is in onze werking om spelers klaar te stomen voor de A-kern. Dat Xander en Chris deze stap kunnen zetten is dan ook fantastisch, maar ik wil graag ook meegeven dat er nog spelers zijn die progressie hebben gemaakt en in de nabije toekomst ook in aanmerking komen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.