Home > Tuindagen in het Park van Beervelde a.s. weekend met 240 deelnemers

Tuindagen in het Park van Beervelde a.s. weekend met 240 deelnemers

Geschreven op 5 mei 2024 om 18:05 door Mario De Wilde

De Tuindagen in het Park van Beervelde zijn met haar 240 deelnemers en meer dan 20.000 bezoekers, op Europees niveau, een begrip geworden voor liefhebbers van tuinbeurzen. Drie dagen lang, half mei en half oktober, is het Park een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber. Tevens biedt dit evenement aan zijn bezoekers, samen met een muzikale omlijsting, een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving, ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten die voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen. Beervelde: een atmosfeer, een gezellige uitstap met vrienden of familie, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten. Heel opmerkelijk in Beervelde is de manier waarop de organisatoren en tal van deelnemers zich telkens opnieuw laten inspireren door het thema van de editie. Het thema voor deze lente-editie is ‘Het Groene Paradijs’.

Tuindagen van Beervelde

Het Groene Paradijs verwijst naar een idyllische, weelderige en groene omgeving die symbool staat voor natuurlijke schoonheid, rust en harmonie. Het sluit naadloos aan bij de prachtige omgeving van het Park van Beervelde, dat inderdaad als een groen paradijs kan worden beschouwd. Het thema biedt een geweldige gelegenheid om de schoonheid van groene tuinen, planten, bloemen en natuurlijke landschappen te vieren. Het Groene Paradijs kan dienen als een metafoor voor een duurzame en milieuvriendelijke levensstijl. Het moedigt aan tot bewustzijn en acties die gericht zijn op het behoud van het milieu, het verminderen van de ecologische voetafdruk en het bevorderen van een gezonde relatie tussen mens en natuur.

PRAKTISCHE INFO

Vrijdag 10 mei, zaterdag 11 mei en zondag 12 mei telkens van 10u tot 18u
Inkom via het Schuttersplein – Beerveldse Baan 34
INKOMPRIJS?

TICKETS ENKEL ONLINE – ONLINE TICKETS TE BESTELLEN T.E.M. 12 MEI 2024

€ 14 – Dagticket
€ 12 – Per persoon voor groepen van min. 25 personen (bestuurder en begeleider gratis)
€ 24 – Weekendticket (onbeperkte toegang gedurende de 3 dagen)
De activiteiten/workshops zijn afzonderlijk te bestellen. Let op: de prijs is enkel de activiteit/workshop m.a.w. exclusief het inkomticket
Kinderen t.e.m. 14 jaar gratis (Tickets ‘Kind t.e.m. 14 jaar’ aankopen aan € 0)

HOE GERAAK IK ER?

Met de auto

Via de E17 (Kortrijk-Antwerpen), afrit 11 – Beervelde, richting Lochristi via Rivierstraat – Beerveldse Baan – Bij druk verkeer neem afrit Destelbergen of afrit Oostakker (zie hieronder)
Via de R4 (ringweg Gent), afrit Destelbergen, richting Overmere via Dendermondesteenweg, eerste rondpunt links via Damstraat, eerste rondpunt recht via Haenhoutstraat (volg de bordjes Tuindagen van Beervelde)
Via de R4 (ringweg Gent), afrit Oostakker, richting Lochristi via Antwerpsesteenweg (N70), voorbij centrum via Denen (N70), afslag rechts Beervelde (N449) – Beerveldse Baan
Met het openbaar vervoer

Het Park van Beervelde grenst aan een NMBS Station (op +/- 650m van de ingang). Er zijn verbindingen met onder andere Gent-Sint-Pieters en Antwerpen-Centraal – meer info op routeplanner van de NMBS.
Vanuit Gent-Sint-Pieters kan je met bus 35 of 77 gemakkelijk Beervelde bereiken – meer info op routeplanner van de Lijn.
Met de fiets

Er is een grote fietsenstalling voor de inkom – Schuttersplein – Beerveldse Baan 34
Tuindagen van Beervelde

Tijdens de Tuindagen zijn de 9 semi-publieke laadpalen van #Bouwmaterialen De Wilde beschikbaar voor bezoekers. Maak gebruik van één van de Green Power – laadpunten, op 5min wandelafstand van het Park van Beervelde! Deze Smappee oplaadpunten (8 gewone laadpalen + 1 80kW snellaadpaal) zijn te vinden op alle GPS en smart charge apps.

Locatie:

Bouwmaterialen De Wilde, Toleindestraat 25 – 9080 Beervelde

WAAR KAN IK PARKEREN?

De parking ligt aan de Beerveldse Baan (GPS Beerveldse Baan 34), op grote weiden en is gratis.
De parking voor mindervaliden is verhuisd en ligt nu ook aan de Beerveldse Baan.
IS HET PARK ROLSTOELVRIENDELIJK?

Onze paden zijn verhard en berijdbaar met een rolstoel.
MAG IK MIJN HOND MEEBRENGEN?

Alle viervoeters aan de leiband zijn welkom.
KAN IK BETALEN MET BANCONTACT?

Bij verschillende exposanten kan je ook met de kaart betalen.
Op het secretariaat kan je cash afhalen aan de bancontact.
WAAR KAN IK MIJN HONGER STILLEN?

Je kan ontbijten vanaf 9.00u in de Kantine van de boogschutters net voor de ingang.
Tijdens de Tuindagen kan je op verschillende locaties terecht voor lekker eten, van gezellig tafelen tot de snelle snack uit het vuistje. Picknicken is uiteraard ook mogelijk, in het Park staan her en der banken en er zijn leuke plekjes genoeg.
Meer weten? Neem een kijkje bij de lijst van de exposanten, categorie “Food”.
KAN IK MIJN AANGEKOCHTE BLOEMEN EN PLANTEN LATEN VERVOEREN?

Breng ze naar onze Plantencrèche (stand 237). De planten en bloemen worden in genummerde bakken geladen en jij krijgt een bewijsje mee met dezelfde nummer(s). Van daaruit worden ze vervoerd naar het ophaalpunt (stand 100). Daar kan je ze ofwel ophalen op weg naar huis ofwel met de wagen oprijden en inladen. Volledig gratis en gemakkelijker kan niet!

HOE KRIJG IK EEN GROTE OF ZWARE AANKOOP TOT AAN MIJN WAGEN?

Een schilderij, beeld, meubel of andere grote en/of zware aankopen kunnen gratis vervoerd worden naar het ophaalpunt (stand 100). De verkoper belt onze ophaaldienst en die komt zo snel mogelijk jouw aankopen opladen. Op vertoon van het bewijsje dat je krijgt kan je nadien jouw aankopen gemakkelijk met de wagen opladen. Geen gesjouw en tevreden naar huis!
IS ER ERGENS EEN HULPPOST OF EEN EHBO?

112- Lochristi is aanwezig op het Schuttersplein (voor de ingang), er zijn permanent 2 hulpverleners en een ambulance ter beschikking. Je kan ze ook laten oproepen via het secretariaat op + 32 (0)9 356 81 82.
KAN IK ERGENS MIJN BABY VERSCHONEN?

Onze toiletwagen aan de selfservice (stand 506) is voorzien van alles wat je nodig hebt om je baby te verschonen.
WAAR KAN IK OVERNACHTEN?

Er zijn verschillende B&B’s, hotels en vakantiewoningen in de buurt
IK HEB EEN ANDERE VRAAG

Tijdens de Tuindagen kan je terecht op het secretariaat, op het binnenplein van het Koetshuis. Hier verzamelen wij ook alle verloren voorwerpen, beantwoorden wij graag al jouw vragen en proberen we eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen.

De Tuindagen in het Park van Beervelde, worden als visitekaartje van de Oost-Vlaamse sierteelt, en als identiteits- en reputatieversterkend voor de gemeente Lochristi (bloemengemeente) en voor de regio Waasland (sierteeltimago), door het provinciebestuur ondersteund.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.