Home > tspelopdewagen Brugge start vrijdag 365pré-pop-up

tspelopdewagen Brugge start vrijdag 365pré-pop-up

Geschreven op 11 september 2018 om 09:48 door Mario De Wilde

Komend weekeinde, tijdens de braderie Langestraat in Brugge (14-15-16 september), kunnen bezoekers kennismaken met de tijdelijke ’tspelopdewagen’. Zaakvoerder Tane Depuydt, 19 jaar, volgt momenteel zijn 7de jaar kantoor aan het KTA te Brugge. Na dit schooljaar zal Tane samen met zijn ouders en assistenten in de Langestraat 108 tspelopdewagen openhouden. Momenteel wordt het voormalige electro8000 omgebouwd tot een koffiebar/spelletjescafé.

Programma

Aanstaande vrijdag om 19 uur is er alvast de feestelijke eerste opening. De Brugs/Oostendse band LAC (Low Anchored Cloud) zal de opening feestelijk inluiden. LAC staat voor oorverdovend subtiele slow core van eigen bodem en dompelt je onder in een tristesse van warme weemoed. Op zaterdag en zondag vloeit de Paljas van de tap.
tspelopdewagen wordt opengesteld zodat geïnteresseerden en omwonenden kunnen zien wat de toekomstplannen zijn en hoe deze evolueren. Peter De Blieck zal als plaatselijke songsmid af en toe, gewapend met gitaar, de sfeer opfleuren. Familie en vrienden helpen met het voeren van campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, waar Tane opkomt voor Groen op de 16de plaats. De Brugse energiecoöperatie CoopStroom zal haar activiteiten voorstellen en oproepen om je stem uit te brengen op één van de projecten die genomineerd zijn bij www.stroomversneller.be (Selecteer Brugge, kies een van de CoopStroom projecten en breng je stem uit.) De stad Brugge kan door jouw stem 118.000 euro ontvangen om de projecten te realiseren samen met CoopStroom.

365 dagen later?
Na het feestweekend sluit tspelopdewagen voor 365 dagen haar deuren en vensters om de verbouwing verder af te werken. Met de braderie van september 2019 opent tspelopdewagen definitief. Naast een koffiebar/spellencafé, zal dit ook een werkplek worden waar personen met een verstandelijke beperking kunnen leren alsook een ontmoetingsplek voor mensen die begaan zijn met klimaatbeleid, energie, duurzaamheid, lokale voeding en circulaire economie.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.