Home > Trekkersgroep Faire Gemeente Knokke-Heist beloonde B&B Knotwilgenhoeve uit Ramskapelle

Trekkersgroep Faire Gemeente Knokke-Heist beloonde B&B Knotwilgenhoeve uit Ramskapelle

Geschreven op 18 april 2024 om 07:22 door Mario De Wilde

De Trekkersgroep Faire Gemeente Knokke-Heist reikte gisteren de Prijs Ambassadeur Faire Gemeente uit. De prijs ging deze keer naar B&B Knotwilgenhoeve van Patrick en Marijke Proot-D’hondt gelegen aan de Jonckheerestraat 44 in Ramskapelle (Knokke-Heist). De Prijs Ambassadeur Faire Gemeente werd voor de 5de maal uitgereikt. In 2021 kreeg Immo Van de Walle de prijs, in 2019 het For Freedom Museum, in 2018 Jeugdclub ‘t Verzet en in 2017 ontving Dirk Roels, zaakvoerder van CaféCultuur van het Cultuurcentrum Scharpoord, voor de 1e maal de titel Ambassadeur Faire Gemeente.

Eerlijke handel gebruikt handel als hefboom voor ontwikkeling en het wegwerken van ongelijkheden. Zijn voornaamste kenmerk is de eerlijke prijs die aan de lokale producenten (hier bij ons alsook in het Zuiden)  wordt betaald waardoor ze een eerlijk inkomen hebben en toegang tot sociale basisdiensten (opleiding, gezondheid …). Fair trade werkt aldus aan een beter leven en betere werkomstandigheden, vooral in de ontwikkelingslanden, maar dus ook hier bij onze lokale landbouwers en eerlijke producenten. Bovendien past eerlijke handel alsmaar strengere milieucriteria toe, zoals het verbod op ggo’s (genetisch gemodificeerde organismen) en op het gebruik van gevaarlijke chemische producten.
Motivatie
B&B Knotwilgenhoeve van enthousiaste zaakvoerders Patrick en Marijke Proot-Dhondt is als gekend gastenverblijf in Ramskapelle een vaste waarde. De zaakvoerders gebruiken consequent fair trade, verse en producten uit de korte keten om hun gasten te verwennen. Ze doen dit heel bewust en mogen hierbij dan ook een voorbeeld zijn net zoals de andere Faire Ambassadeurs. Een bijzondere oorkonde werd dan ook overhandigd en die krijgt een plaats in de Knotwilgenhoeve.
Knokke-Heist doet het

De gemeente Knokke-Heist zelf draagt op een concrete manier bij tot een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden én de duurzame producent in het Noorden, hier dus. Samen met Faire Ambassadeurs zoals B&B Knotwilgenhoeve wil de trekkersgroep mensen warm blijven maken voor eerlijke handel voor lokale, duurzame, eerlijke producten met een eerlijke prijs voor de producent!


Op de foto de familie Proot-Dhondt met de oorkonde, omringd door enkele vrijwilligers van de Trekkersgroep Faire Gemeente Knokke-Heist: Ria Blondeel, Katleen Valcke, Sylvia De Groote, An Cattoor, Stephane Comer en Dominiek Segaert. Ook op de foto Nick Wenmaekers, schepen van sociale zaken, welzijn, tewerkstelling en ontwikkelingssamenwerking.

De groep krijgt de volledige steun van het Gemeentebestuur Knokke-Heist en heeft als raadgever ook schepen van ontwikkelingssamenwerking Nick Wenmaekers.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.