Home > Totale afgang voor Zulte-Waregem op STVV: tweemaal rood, verlies en een voorlaatste plaats

Geschreven op 28 december 2022 om 09:10 door Mario De Wilde

Essevee startte gisteravond aan de terugronde van de competitie met een duel op Stayen. Essevee begon niet slecht aan de laatste partij van 2022. Na 3 minuten voetballen versierde Essevee een hoekschop. De mee opgekomen Derijck kopte goed, maar Schmidt ging goed plat. Tambedou zijn rebound verdween net naast het Limburgse doel. Het was wachten tot op het kwartier vooraleer we de eerstvolgende kans mochten noteren. Een snelle tegenaanval kwam tot bij Fadera. De Gambiaan kapte zich goed vrij, maar zijn schot ging naast. Enkele minuten later stak de thuisploeg voor een eerste keer zijn neus aan het venster. Eerst werd het schot van Okasaki goed geblokt door Rommens, in dezelfde fase ging de poging van Boya net over.

Net voor het halfuur dreigden de Kanaries opnieuw en ging de bal deze keer wel voorbij Bostyn. Fadera kopte ongelukkig door waarna Hayashi de 1-0 op het scorebord zette. Essevee probeerde het heft nu terug in handen te nemen en eiste het balbezit op. Tien minuten voor de rust kreeg Essevee een nieuwe domper te verduren. Sormo stopte Gianni Bruno af en Lardot toonde de rode kaart voor de verdediger. Sormo had het veld nog niet helemaal verlaten of de 2-0 werd al gescoord door de Kanaries. De dubbele voorsprong werd gelukkig teruggefloten door red Lardot en ook de VAR bevestigde buitenspel. De twee ploegen gingen rusten met 1-0.

Essevee startte de tweede helft ook met een mannetje minder op de bank. Lardot gaf rood aan coach Mbaye Leye. In een koud Sint-Truiden leken beide ploegen wat tijd nodig te hebben om de motor opnieuw te laten warm draaien. Na acht minuten noteerden we dan toch de eerste kans. Boya zijn vluchtschot werd uitstekend gered door Bostyn. Enkele ogenblikken later was het diezelfde Boya die zich achter een vrije schop vanop zo’n 25 meter stelde. Opnieuw redde Bostyn goed.

Het balbezit was nu helemaal voor de thuisploeg. Met nog twintig minuten op de klok verdubbelde Gianni Bruno vanuit een scherpe hoek de score en stond het 2-0. Essevee probeerde met tien man te zoeken naar een aansluitingstreffer, maar kwam niet tot grote kansen. Het was de thuisploeg die de slotfase opende met de grootste kans. Hayashi stormde alleen op Bostyn af, maar de doelman redde knap. In het slot gebeuren geen noemenswaardige feiten meer. Essevee verloor met 2-0 op het veld van STVV en staat nu al afgescheiden voorlaatste. Foto Essevee