Home > Torhout neemt voortouw voor Tournée Minérale

Torhout neemt voortouw voor Tournée Minérale

Geschreven op 22 januari 2019 om 10:36 door Mario De Wilde

Ga je ook de uitdaging aan om in februari een maand lang geen alcohol te drinken? Het Lokaal Bestuur Torhout wil alvast het goeie voorbeeld geven en neemt volgende maand deel aan Tournée Minérale! Doe je mee? In 2017 en 2018 nam het Lokaal Bestuur Torhout al deel aan Tournée Minérale en gezien het enthousiasme, is in 2019 het team van ‘Gezonde Gemeente Torhout’ terug van de partij. We doen dan ook graag een warme oproep om aan te sluiten. Vanavond wordt in het Stadskantoor Torhout het programma voorgesteld….met een mocktail.

Een maand zonder alcohol, redenen genoeg!
Heel wat mensen zagen al in dat bewust kiezen voor een maand zonder alcohol een goed idee is. Er zijn tal van redenen om het te proberen. Je slaapt niet alleen beter, maar je hebt meer energie, je voelt je fitter, je krijgt minder calorieën binnen, hebt geen kater meer en je bespaart daarenboven geld! Moeten we nog verder gaan? Wij spreken alvast uit ervaring.

Gemotiveerd? Motiveer dan ook anderen?
Een maand lang aan de verleiding van alcohol weerstaan is een hele klus. Want we denken al snel ‘Eéntje kan toch geen kwaad’. Motiveer daarom anderen, en neem deel in groep! Met de steun van je collega’s, vrienden, buren en familie lukt het veel beter. Bewijs samen dat je geen alcohol nodig hebt om plezier te maken!

Organiseer je iets? Laat het weten!
Mocht je zelf een activiteit willen organiseren in het kader van Tournée Minérale, laat het ons weten. We willen er graag aan meewerken.
We doen een ook een warme oproep aan de uitbaters van onze horecazaken in Torhout om een mocktail of alcholvrije cocktail ter beschikking te stellen van hun klanten.

Hoe neem ik deel?
Overtuigd? Inschrijven kan via: www.tourneeminerale.be onder de teamnaam ‘Gezonde gemeente Torhout’.

Meer over Tournée Minerale
In 2017 sloegen De DrugLijn en Stichting tegen Kanker de handen in elkaar. Met Tournée Minérale daagden ze iedereen uit om een maand lang geen alcohol te drinken. De actie was de voorbije twee jaar een enorm succes: bijna 1 op de 5 volwassen Belgen nam deel. De redenen om mee te doen waren heel uiteenlopend: om te werken aan de gezondheid, om te zien of de uitdaging vol te houden was, om kankeronderzoek te steunen… Dat zijn trouwens geen loze woorden. Uit onderzoek van de UGent bleek dat 9 op de 10 deelnemers zei, minstens één van de voordelen ervaren te hebben. Tournée Minérale werd in geen tijd een begrip. Een 3e editie in februari 2019 is dus een evidentie. Hopelijk samen met jou! Het maakt niet uit of je nu voor de 1e keer meedoet, of al vaker een maand alcoholvrij door het leven ging. Een maand stilstaan bij je alcoholgebruik, levert je alleen maar voordelen op.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.