Home > Torhout koopt voormalige gebouw van FOD Financiën op de Burg voor 730.000 euro

Torhout koopt voormalige gebouw van FOD Financiën op de Burg voor 730.000 euro

Geschreven op 30 december 2021 om 10:03 door Mario De Wilde

De onderhandelingen namen wat tijd in beslag maar de kogel is door de kerk: het lokaal bestuur heeft op de valreep van 2021 het voormalige gebouw van de FOD Financiën op de Burg gekocht. Het gebouw was al meerdere jaren eigendom van Befimmo, een Belgische beursgenoteerde vastgoedmaatschappij.

Het vrij grote gebouw in het centrum van de stad was al een tijdje een doorn in het oog van velen. Het stond immers al jaren leeg en het was lang niet duidelijk wat de intenties van de eigenaar waren. Wanneer het gebouw dan toch te koop werd gesteld, toonde het lokaal bestuur meteen interesse. Echter niet tegen gelijk welke kostprijs.

Het lokaal bestuur ziet immers in de site een opportuniteit om de ambities die bij de stadskernvernieuwing horen verder gestalte te geven. De ligging van het gebouw biedt mogelijkheden om vanop de Burg een mooie groene doorsteek te realiseren naar park de Brouckere en de verder gelegen tuin van site ’s Gravenwinkel. Zowel het park als de tuin zijn reeds verbonden en een herinrichting van beide groene sites is op dit ogenblik in voorbereiding. De aankoop van het voormalige financiëngebouw past hier perfect in en is een bijkomende troef. Het gebouw zal dan ook worden gesloopt.

Met de aankoop is een bedrag van 730.000 euro gemoeid. Dit zal op de zitting van 24 januari 2022 ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Hoewel kleinere opportuniteiten nooit uit te sluiten vallen, is het voor het lokaal bestuur één van de laatste grote aankoopdossiers in deze legislatuur.

Schepen Hans Blomme: “Deze kans konden we niet laten liggen. We hebben sterk onderhandeld waardoor we het gebouw voor een mooie prijs konden aankopen. Met de stadskernvernieuwing hebben we een sterke visie ontwikkeld waarin deze aankoop perfect past. We willen een mooie doorsteek realiseren naar een park en een tuin zodat alle Torhoutenaren hier dagdagelijks van kunnen genieten.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.