Home > Topkok Benny Poppe en Stephane schonken 4000 bakjes troost aan zorgverleners AZ St.-Jan

Topkok Benny Poppe en Stephane schonken 4000 bakjes troost aan zorgverleners AZ St.-Jan

Geschreven op 10 april 2020 om 16:37 door Mario De Wilde

Deze namiddag had de bekende Brugse chef-kok Benny Poppe, samen met zijn onafscheidelijke vriend Stephane, een met de directeur van AZ St Jan. Met een autokoffer vol lekkers en troost om het personeel van het ziekenhuis hun steun te betuigen. Hij schonk 25 kg lekkere August Escoffier koffie, goed voor 4000 bakjes troost en ook nog eens 10 kg paaseitjes. Benny Poppe: “We zijn niet meer zo jong keukengeweld maar toch nog geweld en dat vooral in de schaduw van August Escoffier. August is nog steeds mijn groot idool die eigenlijk beeldhouwer wilde worden, maar toch koos voor de kookkunst. Zijn eerste ervaring op 10-jarige leeftijd was het zetten van een goede kop koffie. Voor hem was koffie een stimulerende likeur, daarom dat we vorig najaar een koffie op de markt brachten onder de naam ‘L’auguste’, dit jaar 85 jaar overleden. August was ook zeer begaan met de arme mensen en de mensen in nood. Daarom kwam ik op het idee om aan het personeel van AZ.St.Jan te Brugge, voor de mensen die er vandaag de dag heel hard moeten werken en het zeker niet gemakkelijk hebben, ook van koffie te voorzien. Zowel voor de directie als de andere personeelsleden.” De koffie en de paaseitjes werden met veel dankbaarheid door de directie en een deel van de zorgverleners deze namiddag ontvangen. Een hartverwarmend gebaar…

 

3 reacties

Familie Vereecken Oostkamp
Geschreven op 2020-04-11 11:27:24
Sommige mensen verdienen inderdaad een podium op hun eigen manier. Tof initiatief Benny. Familie Vereecken
Bart Anseeuw, Hertsberge
Geschreven op 2020-04-11 08:56:53
Fantastisch toch wat die man toch allemaal doet, en dat op zijn eigen bescheiden manier en toch zo oprecht. Mooi in deze bijzondere tijden. Proficiat, Benny. Bart.
Mariola Farina
Geschreven op 2020-04-10 20:07:55
Fijn gebaar. Benny Poppe in de eerste plaats een fantastische chef! Tevens een man met zijn hart op de juiste plaats! In deze voor ieder moeilijke tijden onderscheiden mensen zich! Solidariteit voor hulpverleners is broodnodig! 4000 kopjes troost en wat chocolade. Zullen ze ze kunnen gebruiken! Sjiek Benny en Stephane!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.