Home > Toneelstuk ‘Tijdreiscongres’ door anderstaligen in Kortrijk, Ieper, Waregem & Oostende

Toneelstuk ‘Tijdreiscongres’ door anderstaligen in Kortrijk, Ieper, Waregem & Oostende

Geschreven op 17 februari 2020 om 11:40 door Mario De Wilde

Tijdreiscongres’, dat binnenkort in Kortrijk, Ieper, Waregem & Oostende langskomt, is een vrolijk en avondvullend toneelstuk gebracht door cursisten ‘Nederlands voor anderstaligen’ van cvo MIRAS. Op een internationaal congres over tijdreizen komen mensen van over de hele wereld bijeen. Ze verzeilen in absurde situaties. Het is het derde hartverwarmende theaterproject van vzw Celestial Mekaniks, in een originele regie van Sophie Cocheteux-Depraeter. Sophie realiseerde eerder twee theaterprojecten met anderstalige migranten, Ezelsbrug (2017) en Orakel (2018). Vzw Celestial Mekaniks en het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS sloegen de handen in elkaar om 11 anderstalige nieuwkomers de kans te bieden om op een creatieve manier Nederlands te leren. Dit artistiek en educatief project wil de kennis van de Nederlandse taal, het integratieproces en het welbevinden van de anderstalige nieuwkomers bevorderen. “Ik woon nu twee jaar in België en oefen elke dag mijn Nederlands. Ik ben blij dat Belgen mij na twee jaar kunnen begrijpen. Door de toneelklas en dit theaterproject wil ik nog beter Nederlands leren en meer sociale contacten leggen,” getuigt cursiste Melinda uit Hongarije. Het stuk wordt gebracht door anderstalige migranten van alle leeftijden met uiteenlopende beheersing van het Nederlands. Ze willen elk met hun eigen talent een divers publiek boeien en tonen tot wat ze in staat zijn. De tekst werd geschreven door Jeroen Theunissen, auteur van verschillende romans en theaterstukken bij professionele gezelschappen.

Praktisch:

o 19 mei I CC De Schakel I Waregem – link tickets Waregem

o 26 mei I CC Het Perron I Ieper – link tickets Ieper

o 3 juni I De Schouwburg I Kortrijk – link tickets Kortrijk

o 9 juni I CC De Kleine Post in Oostende – link tickets Oostende

§ Tijdstip: de voorstellingen starten telkens om 20u.

§ Tickets: 6 euro (standaardprijs). Een steunkaart kopen is ook mogelijk voor 12 euro. Tickets verkrijgbaar via bovenstaande linken en de verschillende culturele centra.

Credits:

§ Regie en productie: Sophie Cocheteux-Depraeter

§ Tekst: Jeroen Theunissen

§ Muziek en productie: Jean-Pierre Bouchard-Rees

§ Licht: Alexander Coppenolle, Maarten De Pue

§ Acteurs: Aguila John Lester (De Filipijnen), Balkaen Angelina (Oekraïne), Bavilla Sandy (Congo), Cui Qianjing (China), Dominguez Michelangeli David (Venezuela), Naim Erbaba (Turkije), Anastasia Galvita (Rusland), Hakimi Maruf (Afghanistan), Hegedus Melinda (Hongarije), Omrani Armaghan (Iran), Shahada Mohammad (Syrië)

§ Productie: cvo MIRAS (www.miras.be) en vzw Celestial Mekaniks (www.celestialmekaniks.com)

Met de steun van Stad Waregem, CC Het Perron, CC De Schakel, Denys, De Kringloopwinkel, Marnixring Ieper, Printburo, ACP Productions & Cultuurkuur

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.