Home > Toeristisch Torhout doet het bijzonder goed

Toeristisch Torhout doet het bijzonder goed

Geschreven op 23 december 2018 om 19:42 door Mario De Wilde

Vorige week werd in de raadzaal van het Vrijetijdshuis het toeristische seizoen 2018 afgesloten. Sprekers waren Olivier Allaert, medewerker toerisme, Michiel Mestdagh, diensthoofd Vrijetijdshuis en Lieselotte Denolf, schepen van toerisme. Tijdens de afsluitavond werd het toeristisch werkjaar 2018 samen met de gidsen geëvalueerd. De publicaties die werden uitgebracht, promotiemiddelen die werden ingezet maar vooral de evolutie van de bezoekerscijfers in onze diverse musea werden onder de loep genomen. “Uit deze cijfers blijkt dat de Torhoutse toeristische toppers duidelijk opnieuw in de lift zitten. Sinds 2015 zien we een stijgende tendens in de bezoekerscijfers van onze musea.”, aldus schepen van toerisme Lieselotte Denolf

• Het Kasteel van Wijnendale klokte af op 8.569 bezoekers.
• Het Museum voor het Torhouts Aardewerk sloot 2018 af met 2.813 bezoekers
• Het Mosterdmuseum, in handen van de familie Piet Wostyn, telde meer dan 4.000 bezoekers.

Deze 3 musea zijn goed voor meer dan 15.000 bezoekers op jaarbasis.

Torhoutse toppers

Naast onze Torhoutse toppers scoort de zachte recreatie in en rond Torhout ook zeer sterk. 1094 mensen schreven zich in voor een geleid bezoek in onze groene omgevingen met als uitschieter de bezoeken aan het Wijnendale bos. Niet alleen de natuur maar ook culturele en erfgoedkundige wandelingen zitten in de lift. Tel daarbij de tienduizenden bezoekers, genieters en ontdekkers die Torhout op hun ééntje aandoen.

Logies

Torhout telt ondertussen 269 bedden verdeeld over hotels, B&B’s, fietsvakantiekamers, vakantiewoningen en jeugd- en groepslogies. 5.274 bezoekers kwamen aan in Torhout, waarvan 33% buitenlandse aankomsten en 67% binnenlandse aankomsten. Die aankomsten staan garant voor 13.549 overnachtingen. Daaruit kan afgeleid worden dat de gemiddelde bezoeker 2,5 nachten verblijft in Torhout.

Evenementen

2018 was het jaar van de toeristische evenementen, tal van toeristische activiteiten fleurden onze stad op. Bijna 1.000 mensen kwamen kajakken op de Dag van het Kasteel, 3.407 ontdekkers bezochten het Kasteel van Wijnendale op de Gallo-Romeinse dag. En ook Hof en Huis, een organisatie van Geert Simoen, trok dit jaar een recordaantal bezoekers. De organisatie telde over 3 dagen heen 12.000 tuingenieters die deze outdoor tuinbeurs bezochten. Ook naar volgend jaar toe blijven we samen met de gidsen, logiesverstrekkers en toeristische spelers inzetten op onze toeristische toppers en evenementen. Zo kunnen we dan ook opnieuw onze slogan met trots blijven uitdragen: Torhout, levende stad!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.