Home > Toeristisch seizoen van Langemark-Poelkapelle van start met vernieuwde brochure

Toeristisch seizoen van Langemark-Poelkapelle van start met vernieuwde brochure

Geschreven op 3 april 2023 om 11:47 door Mario De Wilde

Zopas is de vernieuwde toeristische brochure van Langemark-Poelkapelle voorgesteld aan alle toeristische partners. De vernieuwde brochure is vanaf april te verkrijgen in het gemeentehuis en de toeristische infopunten van de gemeente. Terwijl zijn ook de peters en meters van de 8 nieuwe wandelroutes in de bloemetjes gezet.

De toeristische brochure, die ondertussen al 3 jaar oud is, kreeg een nodige update. Zo zijn er 3 nieuwe picknick- en ontmoetingsplaatsen bijgekomen: de groene plek in het centrum van Madonna, op de Vrijbosroute ter hoogte van de Koekuitstraat en in het centrum van Langemark tussen het Vijverpark en de Vrijbosroute. Nieuw in de brochure: je vindt er voortaan een overzicht van de jaarlijkse evenementen: Koffie & Co, de HoLa-PoSta! zomerzoektocht, het Bakelandtmysterie, de Bierquiz i.s.m. Hopmuseum Poperinge en het Bierfestival. Langemark-Poelkapelle telt ook nieuwe wandelroutes, zoals de Grote Vijf route, een route van 123 km voor wie houdt van meerdaagse wandeltochten.

Tijdens de voorstelling zijn ook alle meters en peters van de 8 wandelroutes in de bloemetjes gezet. Een peter of meter wandelt twee keer per jaar een toegewezen wandeling af en laat weten waar de bewegwijzering ontbreekt of niet meer voldoet. Ze mochten een LP-bon in ontvangst nemen om hun te bedanken voor hun inzet.

De toeristische partners (de toeristische infopunten en uitbaters van B&B’s en vakantiewoningen in de gemeente) kregen ook als primeur een overzicht van het komende toeristisch seizoen te zien.

Hoogtepunt van het toeristisch seizoen wordt ongetwijfeld ‘Le Capitaine & The Soldier’, dat plaatsvindt in het weekend van 8-9 juli 2023. Op 8 juli 1923 zal het 100 jaar geleden zijn dat het Guynemermonument in Poelkapelle en ‘The Brooding Soldier’ in Sint-Juliaan plechtig werden ingehuldigd. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

In aanloop van dit groots herdenkingsweekend worden al een aantal activiteiten georganiseerd.
• Artist in residence Jan Fieuw onthult op 12 mei zijn kunstinstallatie ‘Both Faces’
• Op 15 mei houdt Johan Vanbeselaere de voordracht ‘100 jaar op zoek naar Georges Guynemer’
• Vanaf 9 juni kan je aan ‘The Brooding Soldier’ in Sint-Juliaan de expo ‘100 jaar Brooding Soldier’ bezoeken
• Op 3 juli geeft Dr. Natasha Silk een lezing over hoe Britse soldaten aan het front omgingen met rouw en verdriet.

‘Le Capitane & The Soldier’ maakt deel uit van het grootschalige Landscapes, Feel Flanders Fields-project, het nieuwe WOI-thema in 2023-2024, ontwikkeld door Toerisme Vlaanderen, Westtoer en tal van partners waaronder ook Langemark-Poelkapelle.

Meer info: www.lp.be/toerisme

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.