Home > Toer Elektriek levert prachtige kunstwerkjes op in onze provincie

Toer Elektriek levert prachtige kunstwerkjes op in onze provincie

Geschreven op 21 oktober 2021 om 12:08 door Mario De Wilde

Zin een portie cultuur aan onze kust? Tour Elektriek in bijv. Nieuwpoort laat je op een laagdrempelige manier kennismaken met kunst. Maar liefst twintig elektriciteitskastjes vormen een kleurrijk parcours doorheen de stad. Ook in andere West-Vlaamse steden zijn er prachtige kunstwerkjes te zien.

Steden en gemeentes aan de Belgische kust fleuren hun straatbeeld op met street art! Tijdens deze unieke projecten worden oude en vuile nutskasten die vaak een doorn in het oog zijn beschilderd door professionele artiesten en lokaal toptalent. Het resultaat? Een unieke street art wandel- en/of fietsroute die je meeneemt doorheen Nieuwpoort, Middelkerke, Bredene en Brugge.

MIDDELKERKE


Tegelijk met Nieuwpoort is het startsignaal voor de kusteditie van Tour Elentrik gegeven voor gemeente Middelkerke. De mock-ups en ontwerpen die hier zijn afgebeeld geven een impressie van de eindresultaten. Het thema: “Adem Zee”.

De artiesten gingen aan de slag met het zand tussen de tenen en bezorgden ons maar liefst tien ontwerpen die het voorgelegde thema met gevoel, verhaal, emotie en visuele impressies naar buiten brengen.

NIEUWPOORT


Op 20 juni worden de eerste kasten voorzien van een kunstwerk, en zelfs de burgemeester schildert mee!

BREDENE


Bredene was reeds een succesverhaal in 2019, en de cultuur- en toerismediensten hebben besloten om dit jaar een nieuwe editie in de te plannen van maar liefst 20 kasten. Opnieuw gaan we met de lokale artiesten aan de slag! We kijken uit naar de warme septembermaand om de buurtbewoners en bezoekers van Bredene te verbazen met mooie street art-getinte schilderingen.

BRUGGE  (SINT-KRUIS EN ZEEBRUGGE)


Op het einde van de zomer ontvangen de wijken Sint-Kruis en Zeebrugge maar liefst 30 nieuwe kunstwerken, allemaal door lokaal talent! Hou je ogen dus open voor kunstenaars in alle straten…

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.