Home > Toekomst Neckermann ziet er opnieuw rooskleurig uit

Toekomst Neckermann ziet er opnieuw rooskleurig uit

Geschreven op 19 februari 2021 om 12:06 door Mario De Wilde

Neckermann, met verschillende West-Vlaamse vestigingen, vraagt de rechtbank van Nijvel vandaag om via een WCO (Wet Continuïteit Ondernemingen) een overdracht onder gerechtelijk gezag op te starten. Een gerechtsmandataris krijgt dan vier maanden de tijd om een overnemer te vinden. Gedurende die tijd is Neckermann beschermd tegen een faillissement. De gerechtsmandataris kan zo gesprekken opstarten met verschillende partijen die de winkels en het personeel willen overnemen. De Belgische reiziger hoeft zich ondertussen geen zorgen te maken over de vouchers.

Neckermann vroeg en kreeg eind vorig jaar bescherming tegen zijn schuldeisers als gevolg van de financiële impact van de coronacrisis. 110 van de 119 schuldeisers stemden in met het voorstel dat de reisorganisatie hen deed. Wamos Group, de Spaanse aandeelhouder van Neckermann, beloofde toen 3,5 miljoen euro vers kapitaal. Die kapitaalverhoging blijft uit omdat Wamos Group het geld zelf niet in kas heeft. De directie van Neckermann zocht en heeft nu een oplossing gevonden in de overdracht onder gerechtelijk gezag. Op die manier kan de reisorganisatie de nodige onderhandelingen op een rustige manier voeren en tot een goed einde brengen. Zo kunnen er bijvoorbeeld gesprekken opgestart worden met een al geïnteresseerde private equity-speler.

“Ik geloof heel sterk in de toekomst van Neckermann. Vóór de coronacrisis deden we het erg goed en leken we gered na onze schuldherschikking. Jammer genoeg hebben we tot op vandaag nog steeds geen overheidssteun gekregen, hoewel we hard getroffen zijn door de crisis. Maar deze nieuwe WCO stemt mij erg positief: ik ben ervan overtuigd dat we snel een overnemer zullen vinden en Neckermann een nieuwe start kan maken”, aldus Laurent Allardin, CEO Neckermann

Concrete gesprekken opstarten

De rechtbank zal in het kader van de procedure een gerechtsmandataris aanduiden. Die moet binnen de vier maanden de beste overnemer vinden voor Neckermann. De overnemer koopt de reisorganisatie, winkels en medewerkers. Van zodra de gerechtelijke procedure is afgerond, zal de nieuwe eigenaar de referentieaandeelhouder worden.

“We zijn bereid om de gerechtsmandataris een geschikte kandidaat-overnemer te helpen zoeken. We kunnen nu concrete gesprekken opstarten met verschillende kandidaten die bereid zijn om Neckermann over te nemen. Eén lokale private equity-speler heeft alvast interesse getoond. Ik heb er vertrouwen in dat we snel de beste oplossing vinden voor onze personeelsleden, onze winkels en de Belgische reiziger”, voegt Laurent Allardin, CEO Neckermann er aan toe.

Vouchers

Neckermann-klanten die een reis willen boeken of nog een voucher hebben, hoeven zich geen zorgen te maken. Doordat het faillissement is afgewend, kan de Belg nog steeds zijn reizen (om)boeken of vouchers inruilen bij Neckermann. Wie vragen heeft voor Neckermann, kan de reisorganisator best bereiken via mail op service@neckermann.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.