Home > Toch nog een toekomst voor Sissy-Boy in Brugge en Knokke?

Toch nog een toekomst voor Sissy-Boy in Brugge en Knokke?

Geschreven op 13 april 2019 om 11:19 door Mario De Wilde

De Nederlandse kledinglijn Sissy-Boy vroeg eerder deze maand uitstel van betaling aan en werd vrijdag failliet verklaard. Het zag er niet goed uit voor de filialen in Brugge en Knokke maar er is nog hoop. Het Nederlandse familiebedrijf Termeer Groep, bekend van merken en winkels als Sacha en Manfield, neemt alle winkels over en mogelijk komt er een doorstart. Volgens de curatoren wil Termeer de winkels van Sissy-Boy in Nederland voortzetten en circa 80 procent van het winkelpersoneel een arbeidsovereenkomst aanbieden met ingang van 1 mei. Naar de vestigingen in België wordt nog gekeken. Termeer Groep zegt in een verklaring de kern van het merk Sissy-Boy verder te willen versterken binnen het familiebedrijf. “Het doel is zoveel mogelijk banen en winkels te behouden.”
Sissy-Boy bestaat sinds 1982 en is bekend om zijn collectie kleding en woonaccessoires. Er werken circa zeshonderd mensen, voor een groot deel in deeltijd. De omzet bedroeg afgelopen jaar circa 60 miljoen euro. De keten, met circa 45 winkels in de Benelux, kampte al tijden met tegenvallende verkopen. De onderneming vroeg eerder deze maand uitstel van betaling aan en werd vrijdag failliet verklaard. In België heeft Sissy-Boy winkels in Knokke-Heist, Gent, Hasselt, Brugge en Antwerpen.

1 reactie

ludwine demeulemeester
Geschreven op 2021-04-06 07:28:55
Mijnheer,Mevrouw, Zeer graag maak ik een afspraak om een winkel Sissyboy te bezoeken nabuij zuid-westvlaanderen;mailt u me aub de gegevens van winkels in zuidwestvlaanderen,omgevingoudenaarde en Deinze?dank,ludwine

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.