Home > Tips! Zo kun je echt wel veel besparen op je verzekeringen

Tips! Zo kun je echt wel veel besparen op je verzekeringen

Geschreven op 8 mei 2024 om 06:49 door Mario De Wilde

Verzekeringen. We hebben ze nodig in ons dagelijks leven. Zoals een inboedelverzekering, een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering voor het geval we schade veroorzaken met een voertuig, of een fiets- en autoverzekering. Je hoopt er nooit aanspraak op te hoeven maken, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Toch kunnen al deze premies ook voor een flinke maandelijkse kostenpost zorgen. Zeker wanneer je dubbel of zelfs oververzekerd bent. Wij geven je 3 tips waarmee je flink kunt besparen op de verzekeringen die jij nodig hebt.

Welke verzekeringen zijn wettelijk verplicht in België?

Je hoeft je niet overal voor in te dekken, maar sommige verzekeringen zijn wel verplicht in België. Zoals de BA Auto. Deze aansprakelijkheidsverzekering dekt zowel materiële als lichamelijke schade die je veroorzaakt bij derden. Hierbij kun je denken aan het vergoeden van de kosten voor ziekenhuisopname of reparaties. Deze verzekering is niet alleen verplicht voor bestuurders van auto’s, maar ook van andere gemotoriseerde voertuigen.

In zowel Wallonië als Vlaanderen is een brandverzekering verplicht als je een woning huurt. Met deze verzekering ben je als huurder niet aansprakelijk voor brandschade, ruitschade, waterschade of schade aan de woning door natuurgeweld. Zoals hevige regenval of storm. Wil je een woning huren in Wallonië of Vlaanderen? Een brandverzekering vergelijken is dan zeker de moeite waard. Zo kun je maandelijks flink besparen op de verzekeringspremie.

Hoe kun je besparen op jouw verzekeringen?

Wil je jouw nieuwe elektrische fiets verzekeren? Ga je met een auto de weg op of wil je zeker zijn van juridische bijstand bij een conflict? Tegenwoordig kun je je vrijwel overal tegen verzekeren. Maar hoe zorg je ervoor dat de maandelijkse kosten voor verzekeringen beperkt blijven? Je hebt immers niets aan je polis wanneer je de betaalverplichting niet kunt nakomen. Gelukkig kun je besparen op autoverzekeringen, maar ook op andere dekkingen.

Tip 1. Welke verzekeringen passen bij jouw situatie?

Ga voor jezelf na welke verzekeringen passen bij je huidige situatie. Dat klinkt logisch, maar toch zijn ontzettend veel mensen oververzekerd. Dat betekent dat ze een maandelijkse premie betalen voor iets wat helemaal niet van toepassing is op hun dagelijkse leven. Wil je een oude fiets van 10 jaar oud echt verzekeren tegen schade? Betaal je voor een reisverzekering terwijl je nooit op vakantie gaat? Stem de verzekering dus af op jouw leven.

Tip 2. Verzekeringen vergelijken

Een goede tip om geld te besparen op de maandelijkse verzekeringspremies, is door de verschillende aanbieders en de kosten met elkaar te vergelijken. Je ziet in één oogopslag waarvoor je bent verzekerd en wat je dat maandelijks gaat kosten. Door te vergelijken kun je per maand al snel enkele tientallen euro’s besparen op de dekkingen die je wilt afsluiten.

3. Check je verzekeringen regelmatig

Geld besparen doe je ook door je polissen regelmatig te checken. Zo voorkom je dat je te veel betaalt of een verzekering hebt die niet meer op jou van toepassing is. Misschien omdat je die verzekerde fiets allang hebt verkocht. Besparen op verzekeringen doe je ook door te controleren of je niet dubbel verzekerd bent. Bijvoorbeeld via jouw bank of werkgever.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.