Home > Tip voor de feestdagen: Noorderlicht in Hoeke (Damme) heeft nieuwe uitbaters

Tip voor de feestdagen: Noorderlicht in Hoeke (Damme) heeft nieuwe uitbaters

Geschreven op 12 december 2019 om 09:32 door Mario De Wilde

Om van het noorderlicht te genieten hoef je niet naar IJsland te reizen. Sinds vorige week zijn chef-kok Ludo en gastvrouw Liljana de nieuwe gezichten van het bekende restaurant Noorderlicht en dat is zeker een kort ommetje waard. Fijnproevers zullen beiden wellicht nog kennen van in Oostende waar ze aan het roer stonden van brasserie ‘Le Vieux Port aan de Oostendse jachthaven. In Hoeke, tussen Sluis en Damme, willen ze weinig veranderen aan het concept van het Noorderlicht. Ludo is een ambachtsman die kiest voor eersteklas verse producten. Drang naar vernieuwing hoeft niet. “Goed koken volgens de regels is al moeilijk genoeg”, aldus de chef. Ludo maakt er een erezaak van dat alles –maar dan ook alles- in eigen huis bereid wordt. Zelfs de zalm wordt ter plaatse gerookt. Paling, vispannetjes, entrecote en onglet à l’échalote: ze staan allemaal op de kaart en seizoenen vormen een bijkomende inspiratiebron. Als liefhebber van het NorthSeaChef concept serveert hij ook vaak minder bekende vissoorten. In de zaal doet Liljana haar best om de mensen op een losse manier een fijn moment te bezorgen. Zij zal ook het mooie repertoire Franse wijnen voorstellen dat aangevuld wordt enkele verrassende wereldwijnen. Hier aan oevers van de Damse Vaart is het op elk moment genieten van het authentiek Vlaams decor op vanop een zitje op het terras.

Menu Kerstavond & Kerstdag Restaurant Noorderlicht

– aperitief met amuses

– Huisgerookte zalm met toast of wild paté met uienconfituur en brioche brood

– Hertenkalf filet met seizoengroenten en amandelkroketten of Noordzeevis ‘Meunière’ met puree.

– Crème brulée met rode vruchten of Irish coffee

€ 70/persoon (aangepaste wijnen, waters en koffie inbegrepen).

Oudejaarsavond menu Restaurant Noorderlicht.

– Bubbels met zijn amuses

– Noordzeevis bouillabaisse met rouille

– Graved lax met glaasje Aquavit

– Parelhoen met winterse groentjes, fine-champagne saus en hertoginnen aardappelen

– Fantasie van chocolade en rode vruchten

– koffie met versnaperingen

– glaasje bubbels om middernacht

€80/persoon (aangepaste wijnen en bieren inbegrepen tot aan de koffie

Tip: boven het restaurant bevinden zich twee luxekamers (2 en 4 personen) en ik zeg je: wat is er mooier dan ontwaken langs het water en midden de polders?

Damse Vaart Noord 33
8340 Hoeke
tel.: 050-60.19.39
web: www.noorderlicht.be
mail: rastaurantnoorderlicht@outlook.be

open van 11.30 tot 14.00 uur & van 18.00 tot 21.30 uur – zondag doorlopend open van 11.30 tot 21.30 uur – gesloten op maandag en dinsdag (uitgezonderd groepen vanaf 15 personen) – parking voor de deur

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.