Home > Tijdens het Paasweekend komt de Wakeboarding-wereldtop naar Knokke-Heist

Tijdens het Paasweekend komt de Wakeboarding-wereldtop naar Knokke-Heist

Geschreven op 20 maart 2024 om 06:55 door Mario De Wilde

Gedurende het paasweekend komt de crème de la crème naar Knokke-Heist om deel te nemen aan de derde editie van de jaarlijkse “Cold Water Classic”. Een Wakeboarding viersterrenwedstrijd die geldt als manche van de wereldkampioenschappen waarop elke deelnemer punten kan sprokkelen om zich dan te kwalificeren voor EK en / of WK. Bovendien allereerste wedstrijd van het jaar, met een watertemperatuur van om en bij de 10gr celcius. Neem dan zoals vorig jaar nog eens een ijzig koude wind en regen bij en je beseft dat iedere deelnemer voor een enorme uitdaging staat. Vooral daar de meeste pro’s rechtstreeks van hun winterse trainingsoorden komen, zoals Thailand en de Filipijnen.

Dat de formule echter aanslaat en dat de Cold Water Clssic ondertussen de reputatie heeft van een perfect georganiseerde topwedstrijd, blijk uit de cijfers: een verdubbeling van het aantal deelnemers in vergelijking met de voortgaande jaren, wat betekent dat het maximum van 130 wakeboarders bereikt is. We noteren 16 nationaliteiten: België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Uk, Spanje, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Kroatië, Polen, Oostenrijk, Roemenie, Hongarije, Israel en

Czech Republic. Ook 29 Belgen, waaronder wereldkampioen Masters Glenn Vandenberghe uit Knokke-Heist en Inge Nys , Europees kampioene Seated. Voorts noteren we de aanwezigheid van Julia Rick (D – 13 x wereldkampioen en 3 x Guiness World Record holder), Dennis Hildebrand (D wereldkampioen wakeskate); Dat wakeboarden nog een relatief jonge sport is bewijst het grote aantal inschrijvingen bij de Junior men U18 dat 40 stuks bedraagt. Meteen een blik op wat de toekomst zal brengen.

Nieuw dit jaar is ook de ‘seated’-categorie met momenteel drie inschrijvingen. Meteen ook het bewijs dat wakeboarden perfect als G-Sport kan bestempeld worden.

Frank Vanleenhove: “Uiteraard zijn we super enthousiast vanwege deze fenomenale opkomst. We genieten ook de steun van de Gemeente Knokke-Heist om alles in goede banen te kunnen leiden en zijn daar zeer dankbaar voor. Ook de samenwerking met Sportoase is uniek te noemen want alle deelnemers kunnen zich gaan opwarmen in de sauna en/of infraroodcabine, gewoon gaan loszwemmen of de spieren opwarmen in de fitness. Voor ons is het vooral een soort generale repetitie want we blijven uitkijken naar een Europees of zelfs Wereldkampioenschap, waar het deelnemersveld ook van die grootteorde is. 130 wakeboarders betekent wel het absolute maximum op twee wedstrijddagen want dat betekent al 2 maal 12 wedstrijduren, en we moeten ook rekening houden met de jury die niet bepaald comfortabel naar de water kijkt vanop de oevers van het Duinenwatermeer. Ook zij dienen immers weer en wind te trotseren. Voorts hoop ik dat de Belgische deelnemers punten sprokkelen want de wereldkampioenschappen grijpen dit jaar plaats in Parijs, een overbrugbare locatie dus gedurende de eerste week van september.”

Belangrijk voor de toeschouwers: de oefensessies beginnen op vrijdag 29 maart, terwijl er al heel wat riders de ganse week aanwezig zullen zijn. De toegang is gratis, alle heats worden voorzien van het nodige commentaar en er is een groot led scherm waarop alle resultaten makkelijk te volgen zijn. De finales van alle reeksen volgen op zondagnamiddag met een prijsuitreiking rond 18u op zondag 31 maart.

We merkten ook reeds de ganse maand maart veel binnenlandse én buitenlandse beweging op de baan gedurende de weekends want het uitgestippelde circuit werd door ons reeds vastgelegd vorig jaar in november, zodat iedereen ruimschoots te tijd kreeg om zijn of haar “run “ in te oefenen. We kijken er naar uit op spektakel te zien van de bovenste plank. Voor ons de ideale start van ons 13e seizoen. Vanaf de paasvakantie zijn we dan weer dagelijks geopend tot en met de herfstvakantie en kan iedereen weer terecht op één van onze drie kabelbanen (beginners/rookies/ pro’s) terwijl ook de nieuwe menukaart in onze restaurant kan geproefd worden”

Lakeside Paradise Cold Water Classic, Duinenwatermeer dagelijks op 30 & 31 maart, Gratis toegang – spektakel gegarandeerd – supporters op post!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.