Home > Tijdelijke parking in Knokse Knokkestraat opgefleurd met kleurrijke street art 

Tijdelijke parking in Knokse Knokkestraat opgefleurd met kleurrijke street art 

Geschreven op 13 oktober 2020 om 11:39 door Mario De Wilde

Omdat de huidige parking in de Knokkestraat binnenkort wordt ingericht als werfzone voor de bouw van het Heldentorencomplex, is in de groenzone tussen de Elizabetlaan en Knokkestraat een tijdelijke parkeerzone gecreëerd. Om de grijze betonnen keermuren wat levendiger te maken heeft het gemeentebestuur besloten om deze op te fleuren met urban art. De opdracht werd gegund aan graffitikunstenaar Wietse Hindryckx. Als de bouwwerkzaamheden tegen 2023 voorbij zijn, wordt het artificiële landschap weer omgevormd tot een natuurlijke parkoase als onderdeel van de heraanleg van de doortocht Heist.

Wietse Hindrycks zet bijen dik in de verf

Wietse is een 28-jarige Brugse creatieveling met een zeer typerende stijl. Zijn werken zijn te bewonderen op verschillende locaties in de wereld. In Heist creëerde hij een 80 meter lang landschap als compensatie voor het stukje natuur dat moest wijken voor asfalt en beton. Het panoramisch tafereel deint harmonieus uit van kust- tot bosgebied. Verschillende dieren voelen zich thuis in deze artistieke biotoop, zoals een mol of konijn maar vooral bijen en hommels. Wietse haalt zijn inspiratie zoals steeds uit de natuur en lokale geschiedenis. Dit zie je ook aan deze impressionante muurschildering. De rode klaprozen vormen een herinnering aan de helden van de Eerste Wereldoorlog. De vissen verwijzen naar de zeevisserij en de plaatselijke folklore van Heist. De bijen refereren naar het Knokke-Heistse bijenproject dat het levensnoodzakelijke belang van deze bestuivers centraal stelt. De felle kleuren in dit gigantisch fresco contrasteren sterk met het zwarte asfalt en weerspiegelen bij regenweer zelfs tot een impressionistisch tableau.

Hoe het kunstwerk evolueert kun je volgen Wietses sociale media op Instagram@wietseart of Facebook. Als de weersomstandigheden meevallen, zou het kunstwerk tegen vrijdag 16 oktober 2020 afgewerkt moeten zijn. Het werk zal dan een drietal jaar fungeren als rotatieparking in de groene betaalzone.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.