Home > Tien personeelsleden restaurant Koklikoo uit Zonnebeke even geëvacueerd door kleine brand

Tien personeelsleden restaurant Koklikoo uit Zonnebeke even geëvacueerd door kleine brand

Geschreven op 31 december 2023 om 12:04 door Mario De Wilde

Het zijn drukke tijden voor traiteurs en restauranthouders. Dit is uiteraard ook het geval in restaurant Koklikoo, gelegen in het kasteeldomein van Zonnebeke. Het restaurant was dan wel gesloten vrijdagavond, toch waren een tiental personeelsleden druk bezig met de voorbereidingen voor oudejaarsavond, enerzijds voor de mensen die afhaalgerechten hebben besteld en anderzijds voor het oudejaarsavondfeest dat het restaurant organiseert in de Polygone Vallei.
Brandgeur
“In de keuken werden we een brandgeur gewaar, precies afkomstig van verbrand plastic”, aldus medezaakvoerder Gregory Six. In de keuken zelf kon het personeel echter geen brandhaard vinden. Bij het zoeken werd een kleine brand ontdekt op de zolderruimte boven de keuken, die eveneens gevuld was met rook. Het betrof een motor van de dampkap die oververhit was geraakt. Het personeel werd daarop geëvacueerd en de brandweer werd opgeroepen. De brandweer was snel ter plaatse, gelukkig was net de kerstlichtjesparade net voorbij gepasseerd. De brandweer had het vuur snel onder controle en moest niet met water blussen, zodat de schade beperkt bleef tot de motor en rookontwikkeling op de zolderverdieping.”
Oponthoud
Na controle door de brandweer en het uitschakelen van een deel van de elektriciteit konden de voorbereidende werken voor de maaltijden op oudejaarsavond verder gezet worden. Deze duurden dan ook enkele uurtjes langer dan voorzien omwille van het oponthoud door de kleine brand.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.