Home > Tien chauffeurs op één nacht positief bevonden bij controleactie PZ Westkust

Tien chauffeurs op één nacht positief bevonden bij controleactie PZ Westkust

Geschreven op 21 mei 2024 om 15:05 door Mario De Wilde

Van zaterdagavond 18 mei om 19 uur tot zondagmorgen 19 mei om 4 uur hield de politiezone Westkust opnieuw een controleactie in de strijd tegen transmigratie. Voor het afnemen van drugstesten bij bestuurders en voor controles op verborgen ruimtes kregen we bijstand van het technisch steunteam van de scheepvaartpolitie. Er werden geen verdachte zaken aangetroffen die konden wijzen op mogelijk mensenhandel of mensensmokkel. Wel hadden 10 bestuurders te veel alcohol gedronken om nog een voertuig te mogen besturen.

Het controledispositief startte om 19.15 uur in Nieuwpoort, kruispunt Pelikaanstraat-Kinderlaan. 279 bestuurders legden een ademtest af. Drie bestuurders bliezen alarm en mochten gedurende drie uren geen voertuig besturen. Twee andere bestuurders moesten hun voertuig 6 uren aan de kant laten staan. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Verder stelden we twee onmiddellijke inningen op omdat men de gordel niet droeg en één onmiddellijke inning omdat de nummerplaat op de fietsendrager anders was dan de nummerplaat op de wagen. Er werden drie processen-verbaal van waarschuwing opgesteld omdat men niet kon aantonen dat het voertuig correct verzekerd was.

De controles werden verdergezet in Koksijde, Ten Bogaerdelaan. 81 bestuurders werden gecontroleerd. Eén bestuurder had te veel alcohol gedronken en leverde het rijbewijs voor zes uren in. Opnieuw droeg één persoon geen gordel, we stelden hiervoor een onmiddellijke inning op. Eén kindje zat niet in de juiste autostoel, ook hiervoor werd een onmiddellijke inning opgesteld. Van één voertuig waren de banden in slechte staat, een proces-verbaal van waarschuwing werd opgesteld.

De actie eindigde in De Panne, kruispunt Stationsstraat-Dorpsstraat waar we 21 bestuurders controleerden. Eén bestuurder blies alarm en was het rijbewijs voor drie uren kwijt, één bestuurder leverde het rijbewijs voor zes uren in en van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Ook hier droeg één persoon geen gordel. We stelden een onmiddellijke inning op.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.