Home > Thibo Coudeville figureert verschillende personages in musical ’40-45’

Thibo Coudeville figureert verschillende personages in musical ’40-45’

Geschreven op 19 november 2018 om 12:01 door Mario De Wilde

De topmusical ’40-45’ in Puurs loopt als een trein en overal zijn de reacties laaiend enthousiast. Niet verwonderlijk met een cast waarin o.a. Lucas Van de Eynde, Herbert Flack Nathalie Meskens, An Tuts, Michiel de Meyer, Jo Hens Jelle Cleymans en Jonas van Geel zitten.
12-jarig talent
Maar even belangrijk zijn de vele figuranten die het beeld compleet maken. Een van hen is Thibo Coudeville uit de buurt van Brugge. De 12-jarige knaap loopt school in het Technisch Instituut H. Familie Maricolen in Brugge. Thibo: “Ik speel een viertal rollen w.o.die van een Joodse jongen. Het komt er dus op aan om telkens snel achter het doek van kledij te wisselen. Dat is steeds een stressy moment, maar hoe meer ik het doe, hoe vlotter het gaat. Er staat gelukkig ook een flinke rij mensen klaar om iedereen te helpen met schminken, kledij aanreiken, enz. Op het platform zelf is het wel vreemd omdat het podium vaak over en weer geschoven wordt. Dat wil zeggen dat ik me heel goed moet concentreren. Het is al bij al toch een geweldige theaterervaring”
Zwarte Piet
Thibo is volgens zijn mama een geboren entertainer. Hij speelde vorig jaar voor het eerst Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaas in Middelkerken en op 25 november doet hij dat nog eens over. Zijn klasgenootjes vinden het in ieder geval geweldig dat Thibo in ’40-45’ meespeelt. Thibo: “Jammer genoeg moet ik, omwille van de wet op kinderarbeid, op 4 januari met het optreden stoppen. Maar nu ik er van geproefd heb, wil ik straks verder voor acteur verder studeren. Maar eerst mijn diploma van kleuteronderwijzer behalen.”

1 reactie

Vermeersch Marleen
Geschreven op 2018-11-19 18:56:57
Super Thibo van je. Je mag er trots op zijn.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.