Home > Theatervoorstelling Dorian, vanavond in Brugge, schittert dankzij twee Vlamingen

Theatervoorstelling Dorian, vanavond in Brugge, schittert dankzij twee Vlamingen

Geschreven op 29 november 2018 om 13:25 door Mario De Wilde

Vanavond strijkt het Noord Nederlands Toneel neer in de Stadsschouwburg van Brugge. Dat doen ze met ‘Dorian’. Zowat 125 jaar geleden publiceerde Oscar Wilde zijn veelbesproken roman The Picture of Dorian Gray. Een eeuw later lijkt onze obsessie met jeugdigheid en de overtuiging dat je alles uit het leven moet halen alleen maar toegenomen. Javier Barcala bewerkte de beroemde roman van Wilde en plaatst Dorian in het decor van de hedendaagse kunstmarkt. Een vertrouwde omgeving voor gastregisseur Christophe Coppens, die ook actief is als beeldend kunstenaar en ontwerper.

Christophe

Christophe Coppens richtte op 21-jarige leeftijd zijn label voor modeaccessoires op. Zijn eerste experimentele hoedencollectie werd snel internationaal opgemerkt; in de jaren daarna ontwierp hij volledige collecties accessoires voor mannen en vrouwen. In 2012 nam Coppens officieel afscheid van de mode-industrie om zich volledig aan beeldende kunst en regie te wijden. Regisseur Christophe Coppens maakte de afgelopen twee jaar opera’s in De Munt.

Bien

In het theaterspektakel Dorian schittert NNT-actrice Bien De Moor in zijn uitzinnige ontwerpen. Ze draagt in iedere scene een ander extravagant kostuum De kortfilm ‘Vera’ van de Nederlandse regisseur Thomas Korthals Altes met Bien De Moor in de hoofdrol heeft op 20 juni 2010 de Grote Prijs op het jaarlijkse kortfilmfestival Short Shorts Film Festival in Tokio in de wacht gesleept. Voor haar rol van Solange in De Meiden bij het NT ontving zij in 2005 de Theo d’Or.

Verhaal

Dorian vertelt het verhaal van de ambitieuze kunststudent Dorian die een moeilijk verleden achter een fantastisch uiterlijk verbergt. Hij wordt de protegé van de ooit invloedrijke kunstverzamelaar Bambi Pelecano. Zij ziet in Dorians jeugdigheid en aantrekkingskracht een opportuniteit om haar eigen sterrenstatus nieuw leven in te blazen.

Cast Dorian
De cast van Dorian bestaat uit Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Bien De Moor, Martijn de Rijk, Julia Akkermans, Olaf Ait Tami, Wout Brugge, Dio van Velden en Lin Scholten.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.